En ole vieläkään saanut itseäni niskasta kiinni toko-treenamisen suhteen. Eilen sain kuitenkin ostettua säilytyslaatikon tunnarikapuloille, joten toivoa on.

Decon kanssa on treenattu agilitya 2 x viikossa. Nuppi vie, mutta kintut eivät pysy aina mukana. Tästä johtuen rimat aiheuttavat ajoittain harmaita hiuksia. Kontakteja on työstetty tuomarikolleegiosta alkaen ja lupaavalta vaikuttavat. Lauantaina pyörähdimme Hämeenlinnassa kisoissa. Ensimmäisellä radalla keppien jälkeinen valssi ei toiminut ja pituudelta kielto. Myös puomin lähestyminen oli huono, joten ylösmenosta vitonen. Kaikki rimat pysyivät kuitenkin ylhäällä ja kontaktit ok. Toisella radalla Deco jäi käteen kiinni sekä A:lta että kepeiltä, seurauksena kiellot renkaalta ja putkelta. Kaikki kontaktit edeleen loistavia, joten palkkasin keinulla. Tuloksena HYL ja moitteita tuomarilta =).

Remo pyörähtää viikottain radalla pitämässä hauskaa. On oikeastaan todella sääli, että se kisaa III-luokassa. Vaikka tekniikka riittäisi, loppuu vauhti auttamatta kesken. Tässä kohtaa on pakko tunnustaa, että kisaaminen ihanneaikaa vastaan ei vain nappaa. Jokaisella on omat motiivinsa kisata ja itse olen kaiketi sen verran kilpailuhenkinen, ettei minusta ole siihen. Decon kanssa tavoitteet ovat toiset. Oma kapasiteetti ei riitä lähellekkään terävintä kärkeä, mutta onnistuessaan koiralla on hyvät mahdollisuudet pärjätä ihan mukavastikin.

LISÄYS: Airisten JTO on päivitetty yhdistyksen sivuille.