Olimme Tiiun kanssa sopineet jo aikapäiviä sitten Janitalle koulutuksia. Olin optimistina ajatellut, että hyödyntäisin käynnit Magdan kanssa, mutta kattia kanssa. Magda on edelleen yhtä vaiheessa, kuin viime keväänä... 

Keskiviikkona minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin kaivaa Deco naftaliinista. Ratapiirrosta katsellessa alkoi ahdistaa, sillä olen "oikeasti" treennnut Decon kanssa vain kertaalleen sitten ties minkä ajan. Ensimmäinen setti ei ollut mitään suurta 'sukseeta'. Ohjauskuviot olivat kateissa, liikkuminen - no, niin kuin yleensä, ohjauksen ajoitus pielessä ja kädet jossain muualla kuin olisi pitänyt. Tiiu sanoikin, että minun palutteen vastaanottokykyni sekä oman toiminnan muuttaminen kävivät hitaammalla kuin aikaisemmin. Mietti vain, oliko syynä pitkä tauko vai lääkitys.

Jengan vuoron aikana yhdistelin omia kytkentöjäni ja onnistuin suorittamaan 26 estettä puhtaasti! Olin tutustunut 'vain' 28:aan esteeseen, joten pääsin melkein maaliin asti. Toiseksi viimeisen esteen valssi oli niin pieleen ajoitettu, että Deco parka kaatoi koko esteen. Onnistuin kuitenkin pitämään setin kasassa lähes loppuun asti ja esteet 8 - 18 menivät jopa aika kivasti! Aikaisempaan (eli aikaan ennen Teemua) verrattuna Deco on estevarmempi ja yllätys, yllätys reagoi ohjaukseen hyvin. Kontatkit olivat huonot, niiltä useampia läpijuoksuja. Treenikokemus oli kuitenkin vahvasti plusmerkkinen!

Torstai aamuna törmäsin Purinalla Villeen ja Oneen, jotka olivat treenaamassa Esan edellisen illan rataa. Työstimme rataa ensin Tarjan ja villakoirien kanssa, minkä jälkeen en voinut vastustaa kiusausta kokeilla sitä Decolla. Heti ensimmäisellä kerralla koko setti puhtaana läpi! Ei välttämättä mikään täydellinen suoritus, sillä joissain kohdissa jäi käteen kiinni. Pääasia oli kuitenkin ehjä rata ilman, että minun tarvitsi pelätä koiraan kompastumista. Viimeiseksi paikkasimme vuotavia kontakteja.

Magda pääsi tekemään keppjä ja harjoittelemaan puomin alastuloa two on two offiin. Magdan opettaminen perustuu pitkälle oivaltamiseen. Ongelmia on ajoittamisen kanssa, sillä typy tarjoaa sata asiaa sekunnissa ja palkkaminenkin on vähän sitä sun tätä.

Perjantaina pistäydyin Anjalla vauvojen (Ry & Magda) tekniikka treeneissä. Magda lukee pakkovalssin ja twistin -jos vain itse pääsen alta pois. Sylkkäri ei toiminut minulla lainkaan, mutta kylläkin Anjalla, joka hallitsee vartalonsa. Magda on äärimmäisen haastava ohjattava, sillä se reagoi sekunnin murto-osassa yläkroppaan ja vaatii hillityn ohjauksen. Renkaalla toistoja ja pari puomin alastuloa. Jotain oivaltamista havaittavissa. Jos joskus kisaan ja saan vielä puhtaan radan Magdan kanssa, lupaan pitää isot juhlat!