Kyllä ne lehmätkin vielä lentävät, sillä sitä suurempi ihme tapahtui sunnuntaina!  

Olin ilmoittanut Klossnereille paimennuskisoihin molemmat koirat. Päivi Rannan sairastuttua kisat tuomaroi Kimmo Klossner. Kävimme Sennan Päivin kanssa kokeilemassa lampaita aikaisemmin viikolla, eikä menestys ollut kehuttavaa. En onnistunut Decon kanssa häkittämään kertaakaan, siltä yksinkertaisesti loppui voima kesken. Magda taas oli treenannut Ruotsissa viimeiset kaksi viikkoa ilman käskyjä. Olin hyvin odottavalla kannalla.

Tulin suoraan mökiltä, joten koirat olivat liikkuneet koko aamun. Olin Sin'n kanssa vastaanottovarikolla neljä kakkos- ja muutaman ykkösluokan koiran. Heti alkuun tuli selväksi, että lampaat ottivat herkästi itseensä ja lähtivät kesken leikin, jos koira tuli liian lujaa tai liian lähelle. Rata ajettiin vasemman kautta ja veto oli sekä oikealle että tolpan taakse. Rouvat eivät edelleenkään pitäneet häkityksestä, minkä ne olivat tuoneet selkeästi ilmi myös edellisen päivän spky:n kisoissa .

Starttasin Decolla alkupäässä. Vaikka edellinen lauma poistui suoraan selän taakse, ei Decolla ollut ongelmia kohdentaa huomiotaan autoon. Lähetys oikealle, kaunis (makuuni vähän verkkainen) kaari ja pieni hätiköinti nostossa. Kaaresta täydet 20 ja nostosta 9 (-1). Kuljetuksessa ohjaajan luo veto oli voimakasta. Deco tuli hieman sivussa ja korjasi linjaansakin käskystä. Siitä huolimatta lampaat tulivat pitkän matkaa off-linessa, joten pisteitä 12 (-8). Haun yhteispisteet olivat 41.

Pääasia oli kuitenkin, että lauma pysyi rauhallisena, sillä en jaksa uskoa, että Decosta olisi vielä pysäyttämään tiukan paikan tullen. Poispäinajon alku oli taas hankalaa ja lampaat kääntyilivät liian jyrkkään. Portteja kohden ajo kuitenkin parani ja pisteitäkin jäi 6 (-4)! Kuljetus oli rauhallinen ja lampaat pääsääntöisesti linjalla, joten siitä 16 (-4).

Häkityksessä onnistuin säätämään lampaat hyviin asemiin ja ensimmäiset olivat jo menossa häkkiin sisään. Huomioni herpaantui kuitenkin jostain käsittämättömästä syystä hetkeksi ja yht'äkkiä tajusin Decon menevän selkäni takaa. Onneksi sain sen pysäytettyä ja lähetettyä takaisin asemiin ennen kuin koko paletti hajosi! Nyt tsemppasin Decoa oikein kunnolla ja sain valettua siihen niin paljon uskoa, että se sai painettua viimeisenkin vastaan tuijottavan uuhen häkkiin. Häkityksestä pisteitä 6 (-4)!

Häkistä ulosajossa koira meni ihan asiallisesti häkkiin, mutta viivytteli vähän maahanmenon kanssa (Decohan tuli Ruotsissa uuhen runttaamaksi häkissä). Se kiersi kuitenkin hyvin taakse ja odotti rauhallisena. Portista ulos tullessa pieni kiihdytys, mutta tällä kertaa flänkille, ei lampaille. Häkistä ulosajosta täydet 10. Kokonaispistemäärä oli 79 eli 2. palkinto, PPR1 ja PAIM 1.

Deco ylitti jälleen kisoissa itsensä! Rata oli näyttänyt ulospäin erittäin hillityltä ja hallitulta. Maahanmenot toimivat ja vaikka ne tuntuvat Magdaan verrattuna hitailta, Deco kuitenkin ottaa ne. Häkistä Kimmo sanoi, että sillä hetkellä, kun huomioni oli pois koirasta, se meni epävarmaksi. Häntä oli käynyt ylhäällä ja se lähti väistämään lampaiden painetta. Sen onnistui kuitenkin kasata itsensä ja saada eläimet sisään. Hyvä Deksu!

Magda starttasi viimeiseinä numerolla 23 ja oli ehtinyt kerätä ihan kivat kierrokset. Huolimatta siitä, että olin juoksuttanut koiria pellolla, se oli tolpalla kuin lentoon lähdössä. Ennen Magdaa oli useampi koira menettänyt laumansa ja Magdankin lampaat olivat erittäin haastavat saada ulos trailerista. Onneksi ne kuitenkin rauhoittuivat hakutolpalle.

Lähetin Magdan oikealle. Se viisti maata kuin musta salama erittäin kauniilla, loppuun asti auki olevalla kaarella. Vaikka lauma lähti liikkeelle ennen kuin koira oli ylhäällä, pysäytin Magdan hetkeksi rauhoittakseni lampaat. Matula otti kaikki "maahan" käskyt täydellisesti! Tälläkin laumalla oli veto oikealle, mutta korjasin linjaa vasta lähempänä tolppaa. Hakuukaarelta ja nostosta molemmista täydet pisteet ja kuljetuksesta ohjaajalle 14 (-6). Haun yhteispisteet olivat 44

Poispäinajo oli aluksi vähän hapuilevaa. Suuntakäskyissä oli pientä säätöä, mutta onneksi yhteinen sävel löytyi. Lauma liikkui hyvin alta ja pisteitäkin tuli 8 (-2). Kuljetuksesta saimme samat pisteet kuin Deco eli 16 (-4). Joku linja on minulta edelleen vähän hakusessa .

Häkki oli ilmiömäinen! Magda jäi aika kauaksi laumasta ja juuri oikeaan kohtaan. Kun koira vasta nosti takamustaan, alkoivat lampaat siirtyä kohti häkkiä. Muutama hidastettu askel ja elikot olivat sisällä! Aivan mielettömän hieno suoritus ja miten helppoa se olikaan!?!  Häkiltä täydet 10 pistettä!

Eipä häkistä ulosajostakaan ollut mitään sanomista, joten myös siitä täydet pisteet! Yhteispisteet 88 riittivät 1. palkintoon sekä PAIM 1 koulutustunnukseen! PPR1 jäi saamatta, sillä Magda on laiskuuttani jäänyt rekisteröimättä Suomeen...

Lopputuloksena oli, että MAGDA VOITTI koko kisan lähes näytöstyyliin ja DECO oli omalla suorituksellaan TOINEN! Ykkösissä starttasi kaiken kaikkiaan 18 koirakkoa, joista ainoastaan kuusi sai tuloksen. Vitsi, että meillä meni hyvin! Deco jaksoi taas kerran yllättää positiivisesti ja Magdan kanssa kisaaminen oli nautinto! Tämä taisi olla minun Once in the life time päiväni .

Sin, Magda  ja Deco "pakotettu" pysähtymään aamulla sienimetsällä