Ongelma yksi: Käväisin tiistaina omissa agility treeneissä sillä seurauksella, että vasen kinttu on enemmän tai vähemmän pois pelistä. Menin Purinalle juuri rataan tutustumisen aikaan. Radalla kun sattui olemaan kaksi peräkkäistä suoraa putkea kahdesti, niin tunsin sadistista halua testata sitä. Kävin lämmittämässä Decon (ja itseni), jonka jälkeen olin valmis ottamaan haasteen vastaan - juokse henkesi edestä tai tule rikotuksi.

No, minähän juoksin ja kaikki meni hyvin ensimmäisen kierroksen. Toisella, sillä täydellisellä radalla tunsin kymmenennen esteen kohdalla epämääräistä tuntemusta vasemman lonkan alueella. Vaikka tiesin satuttaneeni itseni, niin ensin typeryyttäni ja sen jälkeen koiran turvallisuuden vuoksi oli pakko jatkaa vielä pari estettä. Pysähtyessäni pakara ja takareisi löivät kramppiin ja lonkka oli kipeä. Myöhemmin ajaessani Decoa Sporttikoirahallille lihakset olivat kireät, mutta lonkka kuin tulessa. Aikaisemmin vihoitelleet lonkan kiinnityslihakset olivat ottaneet pahasti itseensä ja ympäristö komppasi niitä. Eipä ole sen koommin juurikaan tarvinnut autoa ajaa.

Ongelma kaksi:  taustaa - koska Pray satutti itsensä Gora Zeljkon koulutuksessa, niin ehdin pyörähtää radalla kertaalleen Decon kanssa ja sain Magdalle käyttöohjeita. Seuraavat kaksi viikkoa Magdan kanssa pitäisi treenata tiukkaa kääntymistä ainoastaan yhdellä hypyllä, aluksi ilman rimaa ja etäisyyttä hakien. 2,5 m:n kohdalla nostetaan rimaa 5 cm kerrallaan ja palkataan vain hyvistä käännöksistä.

Olin torstaina Purinalla katsomassa Tarjan ja Linan treenien perään. Matula keräsi kierroksia katsellessaan muiden treenaamista ja oli kohtuullisen kuuma ottaessani sen kanssa välillä siivekkeen kiertoa. Lähetin Magdan oikealla kädellä vasemmalle ja olin palkkaamassa sitä leluun vasempaan käteen. Päätin kuitenkin extepore, että käännös ei ollut riittävä ja vetäisin lelun pois alta. TODELLA  viisasta, sillä nyt vasemmassa jalassa on sydämenmuotoinen puremajälki, missä ihorikko ja sen alla kohtuullisen kokoinen verenpurkauma. Lääkitykseen on saanut tämän viikon aikana lisätä sekä Burana 800 mg että Kefeksin-kuurin.

ps. Zeljko ei pitänyt Magdaa liian pienenä tai haasteellisena kouluttaa, vaan väitti itseasiassa jopa pitävänsä siitä agilitykoiran alkuna < Erikoinen maku >

Loppukevennykseksi Inan ottama kuva Noasta ja Liselotesta viime viikolta. Junorista on tullut iso poika