Vihdoinkin saatiin vaakaan uusi patteri ja Magda punnittua. Natiaisella on painoa huikeat 11,1 kg ja kokoonsa nähden vahva luusto! Korkeutta on sen verran, että vähän jännittää. Koska agilitya ajatellen liikutaan medin ja maxin rajamailla, niin mittaaminen saa odottaa. Juoksua ei ole vielä ollut, mutta se saisi jo tulla. Toukokuun puolelle on suuria suunnitelmia 

Lampaita Magda ei ole nähnyt sitten viime kerran, mutta agilityn alkeet on uudella motivaatiolla aloitettu. Lupaavan alun jälkeen Magda kuumui lajiin ja löi totaalisen työvaihteen päälle. Se palkkaantui tekemisestä ja jäi kiinni liikkeeseen. Yritä siinä sitten opettaa sellaiselle pennulle jotakin, joka ei halua syödä tai leikkiä, kun työt ovat vieressä. Se olisi pyörinyt muutamalla esteellä vaikka viikon, mutta liikkeestä irti saaminen olikin jo oma juttunsa .

Ratkaisu löytyi lopulta naksusta. Ajoluvan saatuani pääsin Purinalle treenaamaan. Ensin naksautin yhtä hyppyä ja sen jälkeen kupille irtoamista aina neljän esteen taakse. Vasta tämän jälkeen lisäsin liikkeen niin, että lähdin aluksi liikkeelle kolmannelta hypyltä ja siitä takaperin ketjuttamalla alkuun. Idean opettamiseen meni lopulta vain muutamia kertoja. Aikaisemmin kuuma ja haukkuva pentu työskentelee nyt intensiivisesti, keskittyy tekemiseen ja on hiljaa! Kaupan päälle se istuu kentän laidalla hiljaa myös Decon treenatessa. Hassu pieni koira! 

Ohjauskuviot tulevat pikkuhiljaa mukaan. Toistaiseksi haluan vahvistaa Magdan ajatusta esteisiin, sillä kääntyä se kyllä osaa. Leikkimistä työstetään edelleen. Treenien alussa ja muualla leikkiminen on hyvää (myös hallissa, mikäli esteitä ei ole ympärillä), mutta leikki palkkana on edelleen useinmiten "pakkopullaa". Toistaiseksi tämä riittää minulle, sillä lelu toimii kuitenkin palkkana esteiden takana. Mikäpä on sen helpompaa, kuin jättää pentu istumaan lelun päälle, tehdä kuvio ja lähettää se takaisin .

16 sekuntia ja kaksi pätkää Magdan treeneistä (hypyt 35 cm)  

http://www.youtube.com/watch?v=i_q2iEYf9qA&feature=channel 

 Kuvat 5.3.2010