Viimeksi eilen ihmettelimme sitä, kuinka nopeasti joku voi tulla osaksi perhettä. Magda on ollut meillä alle kaksi viikkoa ja kuitenkin tuntuu siltä, kuin se olisi ollut meillä aina.Työnteko ja harrastukset ovat hieman hidastaneet syvemmän suhteen luomista, mutta eiköhän sekin asia pian korjaannu.

Magda on pieni ja luonteikas tyttö, joka kuitenkin tuntuu taipuvan mukavasti käteen sopivaksi. "Minä ja Mun" ovat olleet  varsin pinnalla ja sitä asennetta on jouduttu matkan varrella muokkaamaan. Todella valitettavasta koirakokemuksesta huolimatta luottamus vieraisiin koiriin on kohtuullinen. Aluksi Magda alistuu ja saattaa jopa pissata alleen, jos oikein hirvittää. Se on kuitenkin pian valmis hyvinkin rajuun leikkiin. Toisaalta se lähtee surutta oudompienkin koirien matkaan, mikäli ne antavat sen kulkea rauhassa. Alkuun kovin itsenäisestä tytöstä on tullut lenkeillä hyvin mukana kulkeva ja ainakin toistaiseksi tulee herkästi kutsuttaessa.

Pennussa ei ole ilmennyt minkäänlaista ääniarkuutta. Se myös liikkuu sujuvasti erilaisilla alustoilla. Magda on ollut kertaalleen mukana Purina-areenalla treeneissä. Se ajautui tutkimusretkellään lähes w-malliseen putkeen. Tämä ei menoa haitannut, vaan neiti jatkoi sujuvasti matkaansa putken läpi. Sama tapahtui puomin kanssa. Taisteluhalua on niin paljon, että tulevaa paimennusta ajatellen se viettialue jätetään toistaiseksi lepäämään.

Remo ja Lysti tuntuvat ajattelevan, että Magda on vain yksi uusi pentu. BC:nä se saa niiltä erityisen suopean kohtelun. Deco oli aluksi innoissaan, mutta into laantui pian, kun se oivalsi, että pentu on tullut jäädäkseen. Selkeää pehmenemistä on kuitenkin jo ilmassa. Eikka-pupu on ottanut fyysisen ja psyykkisen yliotteen kakarasta. Kertaalleen purettu häkki oli pakko ottaa uudelleen käyttöön ja nimenomaan Magdan turvallisuuden takia .

Ai nin, strateginen mitta viikoilla 12+2 oli 5.4 kg. Ei mikään jättiläinen. Mahtaisko löytyä vertailupainoa?

 

Ensin Alvar-serkku (16 vko) kuriin ja...   -At first you take cousin Alvar (16 weeks)  under control...   5.10.2009

... ja sitten menoksi!    - ...   and then you go!

 

Deco: Tää on mun!   - Deco: This is mine!     6.10.2009

Magda: Niinkö luulet?   - Magda: Do you really think so?

 

Ja Magda saa mitä haluaa.   - And once again she gets what she wants.

12 viikkoa   - 12 weeks

Pieni paimentyttö   - Little shepherd   14.10.2009