Päivitykset laahaavat, mutta parempi myöhään, kun ei milloinkaan.

Deco oli kaikessa hiljaisuudessa ilmoitettu Pornaisiin toko-kokeeseen. Valmistautuminen oli loppuun asti hiottua. Kävin Virpin kanssa kertaalleen Tiltun tiloissa, kahta viikkoa aikaisemmin kokeilin ryhmäpaikallamakuuta EKK:n vuorolla Sporttiksella ja viikkoa aikaisemmin tein sen ainoan kerran liikkeet palkatta ja liikkurin ohjaamana. Muilta osin "treenaaminen" jäi auratulle pihatielle. Kaikki oli enemmän kuin Herran hallussa.

Jos valmistautuminen oli kyseenalaista, ei viimeistely ollut yhtään sen parempaa. Edellisenä aamuna Magda juoksi ladulla suoraan päin Decoa sillä seurauksella, että Deco piti etujalkaansa ylhäällä ja huusi. Kipukohta löytyi onneksi lavasta, ei rintalihaksesta. Loppu päivä meni levossa.

Nukuin kisaa edeltävän yön itsestä riippumattomista syistä todella huonosti. Yllättäen(?) aamulla  Decon rokotustodistus oli kateissa. Pähkäilyn jälkeen soitto Teemulle ja auton nokka Pornaisten sijaan kohti Jorvasta. Decon paperit olivat jääneet reissuun koiran loukkaantuessa. Useampi kymmen kilometriä ylimääräistä ajoa sotki jonnin verran aikataulua. Soitto kisapaikalle ja ilmoitus, että olemme tulossa.

Kisasta itsestään lyhyesti. Olin tilanteessa, että Deco osasi liikkeet teoriassa. Käytännössä niitä ei oltu kokonaisina juurikaan tehty. Rutiineita tai suoritusvarmuutta ei ollut ja liikkuri voisi sotkea koko pakan.

ALOKASLUOKKA

Luoksepäästävyys 10 - ei ongelmia

Paikalla makaaminen 10 - meni maahan ja nousi ylös asiallisesti. Omasta puolesta k a m a l a a !

Seuraaminen kytkettynä 9,5 - painoi jonkin verran, etenkin juoksussa.

Seuraaminen taluttimetta 9 - ennakoi kahdesti pysähdystä. Paikka, asenne ja pysähdykset ok.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 - Decoksi jopa nopea. Nousi hyvin.

Luoksetulo 9,5 - pelkäsin, että lähtee liikkurista, joten sanoin "paikka" "istu"-käskyn sijaan. Lähti hyvin, mutta meni vähän epävarmaksi. Tuli lopun hyvin hitaalla ja matalalla laukalla. Asennot ok. 

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 - pysähtyi seisomaan, katsoi ympärilleen ja kävi hitaasti maahan.

Estehyppy 10 - kaunis ja kaukaa.

Kokonaisvaikutus 10 - Tuomari Harri Laisin mielestä erittäin, erittäin kaunista työtä.

Pistemäärä yhteensä 173,5  ja 1. palkinto

Kun joku vielä vääntäisi Deksulle kaukot, niin voisimme kokeilemme onnea seuraavaksi avoimessa luokassa.