LUONNETESTIPÖYTÄKIRJA       

Tuomareina Bengt Söderholm ja Lea Haanpää

Toimintakyky +1 - Kohtuullinen

Terävyys +1 - Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu -1 - Haluton

Taisteluhalu +2 - Kohtuullinen

Hermorakenne +1 - Hieman rauhaton

Temperamentti + 1 - Erittäin vilkas

Kovuus +1 - Hieman pehmeä

Luoksepäästävyys - Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukaisupelottomuus - Laukaisualtis -

Loppupisteet: 138 Hylätty

 

Testi löytyy kahdessa osassa täältä: Osa 1 http://www.youtube.com/watch?v=2P_IIBkLJak&feature=channel ja osa 2 http://www.youtube.com/watch?v=fsUyXgSxrRE&feature=channel

Itse testisuoritus oli pienelle miehelle omalla tavallaan hyvinkin haastava. Decolla on ollut hyvin harvoin elämässään mahdollisuuksia tehdä itsenäisiä ratkaisuja toimintansa suhteen. Tämä on nähtävissä läpi koko testin.

Tuomarit olivat miettineet laittavatko Decon laukaisukokemattomaksi vai laukaisualttiiksi. He kehottivat uusimaan luonnetestin heti kuuden kuukauden kuluttua, sillä koiralla ei ole mitään vikaa hermorakenteessa .

Loppuarvioinnin aikana Deco oli jo täysin "cool" oma itsensä, eikä luonnetestistä ole jäänyt mitään päälle. Vappuna Deco puhkoi onnellisena kymmeniä ilmapalloja. Luonnetestipäivän iltana Deco kisasi ensimmäistä kertaa virallisesti Teemun kanssa. Koira oli käynyt todella kuumana, joten tuloksena HYL ja 10 (kielto & keppivirhe).

Vielä mainittakoon, että Decon taisteluhalu on kohtuullisen yläpäässä ja vaikka terävyys on pientä, niin se ei osoita viime kädessä erityistä pelkoa. Koiran kyky puolustaa perustuu siihen, että hyökkääjä kompastuu Decoon .