Yksi päivä kuuntelemassa Karinia ja kahtena päivänä Magdan kanssa kurssilla antoivat taas paljon uutta ajateltavaa. Karin oli nuoresta iästään huolimatta erittäin osaava, innostunut ja täynnä energiaa. Hänellä oli selkeä näkemys koulutusideologiastaan, joten kysymyksiin oli helppo saada vastauksia ja vastauksiin perusteluja. Löysin hänen tavastaan paljon sellaista, mitä olen valmis kokeilemaan.

 Karin

Tässä Karinin ajatuksia lyhyesti, laajempia muistiinpanoja saa pyytää!

Paimenkoiran koulutuksessa on neljä peruskäskyä, jotka koiran tulisi hallita ennen lampaille menoa: "maahan" - "riittää" (that'll do) - "pois"- "ei".   Suuntakäskyt opeteaan heti alusta alkaen liittämällä sana siihen, mitä koira on tekemässä. Opetus tapahtuu kuudella askelmalla. Poispäin ajon opettaminen tapahtuu ns. slalomina. Koiralle annetaan käsky "aja". Kun koira on ajautumassa flänkille "maahan", ohjaaja vaihtaa puolta koiran edessä ja uusi "aja". Tällä periaatteella jatketaan. Flänkeillä kiinnitetään alusta alkaen huomiota vauhtiin. Karinin mielestä suomalaiset koirat olivat hyviä. Täällä pelätään hänen mukaansa turhaan vauhtia, eikä koirasta pidä ottaa mitään pois, ennen kuin tiedetään kuinka vahva se on. Virheet ovat pääsääntöisesti joko ohjaajan tekemiä tai ohjaajasta johtuvia .

Magda oli taas pätevä. Ensimmäisen passin jälkeen Karin kommentti Magdasta oli: She is doing every fucking thing right! Tämä on ehkä parasta mitä koirastaan voi kuulla .

Magdan vahvuudet ovat eläintuntemus, nopeus ja ohjaajaherkkyys. Puutteitakin toki löytyy. Silmä saattaa ruveta jarruttamaan, suuntakäskyt saavat olla todella vahvat, että balanssi rikkoutuu, vasen flänkki on niukka ja jättää peittämättä kunnolla vasemmalta. Kaikenkaikkiaan kuitenkin näppärä pieni otus ja tällä kertaa kouluttajan terveiset kasvattajalle olivat, että hän on kasvattanut huippu koiran!

Hannalle kiitos kuvista!

Viime maanantaina kävimme Tiiun kanssa Milkan pennun Sennan ja Päivin luona ihmettelemässä kainuun harmaita. Ihmeteltävää riitti molemmin puolin. Magda oli ensimmäinen vieras koira, minkä lampaat näkivät ja nämä taas olivat ensimmäiset oikeasti juoksevat lampaat, mitä Magda näki. Alkuhämmennyksen jälkeen käynti oli vahvasti plusmerkkinen. Kiitos Päivi!

Torstaina itä-suomen lomailun lomassa pääsimme Tiiun kanssa käymään Koivun Pirjon luona. Lampaat eivät ole mitään kevyimpiä liikuttaa, mutta Pirjolla pääsee tekemään erilaista treeniä. Poispäin ajon treenaminen on suorastaan nautinto, kun osaa laumasta ajaa kapeampaa väylää toiselle pellolle .

Tänään kävin katsomassa SBCAK:n kisoja Nietosvaaralla. Joski voitti ykköset Myyn kanssa t o d e l l a hienolla radalla. Voi vain kateellisena katsella ja kuunnella! Mukaan mahtui muitakin hienoja ratoja ja omaa kilpailemista ajatellen onneksi myös muutama arkisempikin...

Oliko syy yllättäen(?) jäähtynyt ilmasto vai mikä, mutta illalla nousi kuume reilusti päälle 38 asteen. Huominen menee potiessa, mutta kohta elämän on jatkuttava.