Viime viikonlopun kisoista sisuuntuneena pyysin Lauraa kanssani Purinalle sunnuntai-iltana. Vielä syksyllä onnistuimme treenaamaan yömyöhään lähes viikottain, mutta tämä vuosi on ollut tahmeaa. Rakensimme radan, jossa riitti minulle haastetta. Deco kuumui treeniseurasta sen verran, että siitä tuli esiin "kuriton sika". Tällä kertaa pääsin myös treeneissä hakemaan vauhdin ja ohjauksen balanssia. Raskasta, mutta tehokasta! Koska minulla oli mukanani molemmat koirat ja Lauralla Piskin lisäksi uuden liiton kylkiäisenä tulleet noutajat, kääntyi auton nokka kohti kotia vasta kello 00.30 .

Tiistaina Nina oli tuonut treeneihin vauhdikkaan ja paikoitellen hyvinkin haastavan radan. Ryhmästä oli paikalla Decon lisäksi ainoastaan Ace, Milka ja Jenga, joten treeniaikaa riitti. Radalla koira piti saada useita kertoja vauhdista tiukkoihin kääntöihin ja välillä oli pakko spurtata itse päästäkseen alta pois. Tälläkin radalla jouduin tekemään oikeasti töitä saadakseni Decon kääntymään kunnolla. Välillä oli jopa täysi työ saada se lyhentämään hyppynsä! Mihin ihmeeseen katosi kuuliainen ja pennin päällä pyörivä "aiw...u" koirani?

Tänään torstaina Pirjo tarjosi mahdollisuutta treenata heidän ryhmässään. Alkuperäisitä koirista paikalla oli ainoastaan Fun ja Timo lievitti agilitytuskaansa Piinan kanssa. Rataprofiili oli jälleen erinomainen ja Deco vaihteeksi paremmin kuulolla. Ohjausvaihtoehtoja oli useita ja ne tarjosivat radan suorittamiseen eri mahdollisuuksia. Yllättäen(?) oma liikkuminen rajoitti osassa kuvioita, mutta Timppa teki Decolla hienon näköistä rataa. Ihan viimeiseksi nähtiin kuinka U-putken jälkeinen takakierto-taaksetörkkäisy-niisto kuvio muuttui aivan järjettömän hyväksi pakkovalssi-pakkovalssi-jaakotus kuvioksi. Hitsi kun saisi itselleen jostain ne seitsemänpeninkulmansaappaat ja vielä oppisi liikkumaan niillä .