Eilisen tavoitteena oli vihdoinkin yrittää saada Magdan agilityn treenaus alkuun. Edellinen yritys on kesäkuulta, joka kaatui siihen, että niistoa opetettaessa Magda latasi 40 cm hypystä läpi aina vasemmalle kääntyessä. Koska vasen on Magdan 'parempi puoli' arvasin, että jotain on vialla. Illalla Minna löysikin aristusta vasemmasta polvesta. Oireilu - > ehkä välillä venytteli vtj:aa niukemmin kuin otj:aa, hävisi onneksi parin viikon levolla. * ristii sormet ja varpaat *

Eilen saimme vähän yllättäen treeniseuraksi Päivin ja Sennan. Lämmittelylenkillä Päivi huomasi, että Magda liikkui välillä epäpuhtaasti edestä. Ei mitään jatkuvaa ontumista, mutta hetkittäin ihan selvää ja taas pätkittäin aivan puhdasta. Etukäteen suunniteltu treeni muuttui improvisaatioksi Magdan istuessa autossa.

Todella pitkästä aikaa kokeilin agilityä myös Decon kanssa. Kun treenipätkä koostui kolmesta hypystä ja putkesta, niin minäkin pysyin vauhdissa mukana.  Decon agilityn jatkosta sovimme Teemun kanssa sen verran, että Teemu jatkaa kisaamista toistaiseksi. Koska yhteistyö sujuu hyvin ja molemmat pitävät toisistaan, ei ole tarpeen tehdä muutoksia. Minä voin sekä treenata että kisata aina kun haluan. Taidan kuitenkin odottaa, että koiruus oppii ensin irtoamaan kunnolla...

Magdasta vielä sen verran, että levon l. autossa istumisen jälkeen liike oli hetken puhdasta, mutta samanlaista ontuilua näkyi myös jäähdyttelylenkillä. Illalla liikkeet olivat enimmäkseen puhtaat ja nyt aamulla en huomannut poikkeavaa. Magdalle on varattu aika maanantaiksi fyssarille. Se on jäljestä päätellen saanut mahdollisest pienen osuman lehmän sorkasta vasemmalle puolelle rintalastaa. Tekevälle sattuu.

Seuraavaksi suuntasimme Virpin kanssa Hyvinkäälle Energetic's vauvoja katsastamaan. Olin jo sunnuntaina pistäytynyt Katsulla Riihimäen ravien jälkeen ihmettelemässä näitä Remon lapsenlapsia yhdessä Virpin, Ekun, Erikan ja Paulan kanssa. Yhdistelmä on Todella Mielenkiintoinen, minkä vuoksi kaikki pennut ovatkin olleet varattuja jo hyvän tovin .

Oma ehdoton suosikkini on piskuinen Sisu, josta löytyvät juuri ne ominaisuudet, joita tällä hetkellä omalta koiraltani toivon - reipas, tointakykyinen, laumaviettinen ja nopeasti palautuva (näin myös pentutestin). Kooltaan pienehkö, kevytrakenteinen, hyvin kulmautunut ja niukkakarvainen. Katsu Hoi, tilaan tulevaisuuteen samanlaisen!

Tällä kertaa olin kuitenkin Virpin henkisenä tukena vaikeassa tehtävässä. Nyt oli valittava uusi kantanarttu Glegdale-kenneliin. Uskoisin, että valinta tuli tehtyä ja onnittelenkin Virpiä siitä vilpittömästi. Hieno tyttö!

Hyvinkään jälkeen hyppäsin seuraavaan kyytiin ja keula kääntyi kohti Koneen kenttää ja Kennelliiton hyväntekeväisyys match showta. Toivo 10 kk kisasi aikuisissa terriereissä Marja Talvitiellä. Toipan kanssa menimme pitämään hauskaa ja hakemaan oikeanlaista iloista näyttelymoodia. Tässä onnistuimme ja siinä sivussa tuli sijoitus punaisten kolmanneksi. Hieno Pieni Mies!

Airis Aulis voitti ryhmä kolmosen siniset Ekun taitavassa handlauksessa. Valitettavasti "isosta kehästä" ei ole tietoa.

Toivo & Jouni erkkarissa  - vsp-junnu                                   foto: Christa