Epäonnea – Deco pitkällä sairauslomalla

Deco kisasi viime viikonloppuna agilitya Teemun kanssa Hyvinkäällä. Saldoina 5 vp (eka rima), 0 / 2. sij. sekä nollakoirana Annen radalla. Koiruus oli kisojen jälkeen oma itsensä, joten iIllalla rutiininomaisesti tehdyssä läpikäynnissä löytynyt oej:n voimakas aristus taaksetaivutuksessa tuli täytenä yllätyksenä.
 
Teemun tiistain Kabain koulutus peruttiin suoraan, mutta uskoin, että todennäköisesti liukastumisesta johtuva pieni revähdys toipuisi nopeasti. Valitettavasti Tiiu löysikin jalasta paljon ikävämmän vaivan. Aristus olikin Biceps- eli hauisjänteessä. Vaikka Deco on liikkeiltään täysin puhdas, on edessä vielä ainakin kaksi viikkoa hihnalenkkiä. Agilitytaukoa on useampi viikko ja paimennukset ovat tältä vuodelta paimennettu. Toipumista odotellessa  
 
 
”Epäonnistumisia”  osa 1 – Magdalle perusradalta hyl
Osallistuin lauantaina Magdan kanssa Rönnesissä spkyn perusradalle. Magda näki (ehkä?) ensimmäistä kertaa ”oikeita” lampaita eli uuhia oli paimennettu aiemmin vain suuremmissa laumoissa, ei koskaan pienissä ryhmissä. Lyhyesti: haku, kuljetus ja vapaa kuljetus sujuivat kohtuullisesti. Häkitys ja häkistä ulos otto onnistuivat molemmat ensimmäisellä yrittämällä, mutta olivat Magdalle erittäin raskaita. Viimeinen osio eli poispäin ajo ei sitten kerta kaikkiaan enää toiminutkaan. Ajomatkaksi olisi riittänyt vaivaiset 10 m, mutta ei noussut tassu toisen eteen, ei 
Vaikka pisteet olisivat sellaisenaan riittäneet perusradan läpäisyyn, niin yhden osion suorittamatta jättäminen hylkää koko suorituksen. Ulospäin näytti, kuten tuntuikin, että Magda olisi jumiutunut silmään. Jälkikäteen ajateltuna takana saattoi olla muutakin, mutta siitä erikseen. Kokemus jäi kuitenkin vahvasti plusmerkkiseksi ja Matula venyi juuri niin pitkälle, kuin rahkeet sillä kertaa riittivät. Anja läpäisi radan sekä Praylla että Sini’llä. Onnittelut!
 
”Epäonnistumisia”  osa 2 – Toipalle sileä ykkönen
Samaisena päivänä Toitsu pyörähti Jounin kanssa Lahden näyttelyssä. Hans Lehtiseltä asiallinen arvostelu, mutta - Toippa päätti olla esiintymättä. Koira oli näyttänyt kehässä siltä, kuin sitä olisi kaltoin kohdeltu pitempään. Ei edes vinkuhiiri ollut riittänyt tuomaan eloa, vaikka näytteleminen on ainoa asia, mitä pieniaivoiselle koiralle opetettu.
Onneksi Tete oli ollut ROP eli potti tuli korjattua kotiin. Kehäkäyttäytymistä lukuunottamatta Toipan reissu oli sujunut hyvin. OT. lenkeillä minulla on pitkästä aikaa haastetta narun nokassa. Toisten koirien kohtaaminen ei ole vuotisen skottiuroksen vahvuus.