Magdasta on tullut NAINEN! Juoksu alkoi viime torstaina ja tänään oli pakko hankkia juoksuhousut. Harvinaisen sottainen narttu, vaikka peräpää on täynnä karvoja! Onneksi housuissa on oranssi reunus, joka näyttää hyvältä tricolorvärityksen kanssa .

Paino on 12.3 kg eli näihin lukemiin taidetaan jäädä. Säkäkorkeus on virallisesti mittaamatta, mutta 45 - 46 cm:n välimaastossa liikutaan.

Magdan agilityn treenaaminen on ollut todella pitkällä tauolla. Kasvun eli takakorkeuden myötä hyppytekniikka muuttui etupainoiseksi ja sainkin siitä itselleni hyvän syyn olla treenaamatta. Vappupäivänä kävimme kuitenkin Ulla Kaukosen hyppykurssilla.Tässä lyhyt näyte http://www.youtube.com/watch?v=jRcx-HgQUp0

Toissa viikolla Magda pääsi kokeilemaan agilitya tauon jälkeen. Nyt hyppy näytti huomattavasti paremmalta, joten ehkä siitä ruvetaan pikkuhiljaa agilitykoiraa(kin) muokkaamaan .

Magdan vahvuus on kuitenkin paimennuksessa. Kävimme omilla lampailla kolmesti ennen Keskikorpelan Peten "kurssia" laitumellamme kesäkuun alussa. Magdan kanssa treenattiin kahdesti ainoastaan poispäinajoa ja kuinka ollakaan tasapaino oli tämän jälkeen hetken kateissa. Peten valvovan silmän alla palasimme back to basic. Hieno ja oppivainen koira kuulemma. Tarjoaa sitä, mitä viimeimmäksi on vahvistettu .

Magda, Pray ja mutakylpy                       foto: Anja Lehtiö

Pian tämän jälkeen sain mahdollisuuden käydä Kotikoskilla ja tavata Magdan Suomessa asuvan siskon. Emma asustaa Venön saarella ja huolehtii päätyönään saarilla laiduntavista lampaista. Emmakin on pieni, lahjakas, mutta kiihkeämpi liikkeissään kuin Magda. Elisalla Magda toimi jälleen kuin ajatus. Kävellessämme pitkää laidunta edestakaisin, minun piti vain huolehtia omasta puolestani ja Magda hoiti loput. Kiitos mukavasta päivästä Elisa, Anki ja Petra!

Onneksi Anja on aina niin tehokas! Koska Deco ja Sin tarvitsevat (pitkiä) hakutreenejä on Magdakin saanut tuntumaa hyvin erityyppisiin lampaisiin. Klossnereilla tuli tutuksi sylilampaat ja Mäkelän Tiinan luona juoksevammat. Lauantaina Magda sai avustaa kisoissa tarvittaessa aidan ulkopuolelta varikolla. Hyvin se suoriutui siitäkin. Magdan egotrippi tuli, kun se pääsi ajamaan varikkolampaita aitauksesta laitumen puolelle. Tytön päätä ei tippaakan palellut vaikka edessä oli pitkälle toistasataa texeliä. Ihmetteli vain, miksi en heti laskenut sitä irti. Vaikka oma koira onkin, mutta kyllä se on niin taitava .