Perjantaipäivänä lastasimme autoon Decon, Magdan, Prayn, Noan ja Samun. Anjalla alkoi viikonlopun kestävä ajourakka, sillä käsi ei ole vieläkään siinä kunnossa, että uskaltaisin ajaa. Ensimmäinen etapppi oli Vaasa. Perillä pistäydyimme Jennillä katsomassa parviikkoisia Eyewitness-vauvoja ja ottamssa pikaiset kontaktitreenit. Vitsi, että ruskeat BC:t miellyttävät silmää .

Yövyimme Anjan isän luona, josta jatkoimme seuraavana päivänä Micon luokse Korsnäsiin. Olipa hieno kokemus päästä kokeilemaan paimennusta aitaamattomalla pellolla kahdellatoista suomenlampaalla. Decolla harjoittelin ensimmäistä kertaa häkitystä. Näillä lampailla toimi yllättävänkin hyvin, vaikka suuntakäskyt puuttuvat. Pidemmät haut osottautuivat hankaliksi, myös oikealta, joka on ollut parempi.

Pray näytti taas hyvältä. Sillä on katu-uskottavuutta niin paljon, että lampaat suorastaan häkittyivät itsestään. Myös Gösta ja Mico hoitivat työnsä ammattilaisen ottein. Tähän väliin iso kiitos Micolle ja Svenille vieraanvaraisuudesta, vaikka taisimmekin sotkea iltaan valmistautumisen oikein kunnolla .

Magda pääsi tositoimiin illan jo hämärtyessä. Koska se oli Elisalla väläyttänyt hyvää eläinsilmää, päästimme senkin isolle pellolle. Gösta-eno varmisti alareunaa siltä varalta, että lampaat päättäisivät lähteä kotiin kesken "leikin". Aluksi Magda pyrki määrätietoisesti lauman ympäri kohti päitä välittämättä sijainnistani. Muutaman onnistuneen suunnan muutoksen jälkeen se ymmärsi mihin pyrin ja tämän jälkeen kaikki sujui kuin tanssi .

Seuraavan lyhyen videopätkän jälkeen kuljetimme lauman pellon perälle ja takaisin. Itse menetin lampaat kertaalleen paluumatkalla, mutta Magda juoksi lauman ympäri ja pysäytti sen. Magda on NIIIIN valtavan taitava pieni tyttö!   http://www.youtube.com/watch?v=tPk4Uajp63U 

 

Yövyimme Seinäjoella, sillä maxi 3:set aloittivat kisapäivän. Ensimmäisellä radalla Deco teki ihan asiallisen suorituksen. Olin suunnitellut tekeväni puomin jälkeen toiseksi viimeisellä esteellä whisky-leikkauksen. Koska alla oli puhdas rata ja leikkaukset ovat olleet meille haastavia, päädyin viime hetkellä valssiin. Onneksi Deco pysyi kontaktilla ja ajoitus toimi. Tuloksen 2. sija Megin ja Nopsan väliin. Pray teki alkuun todella nopean lentokeinun, mutta antoi aikatasoitusta puomilla.

Toisella (hyppy)radalla onnistuin tekemään Decolla puhdasta, vaikkakaan ei niin hienoa rataa, aina toiseksi viimeiselle esteelle asti. Joku onneton oikosulku päässä ja sen sijaan, että olisin joko uskaltanut valssata kolmanneksi viimeisen esteen jälkeen tai leikannut toiseksi viimeisellä esteellä (tai jopa juossut ulkokautta) ryntäsin toiseksi viimeisen esteen EDESTÄ juuri koiran hypätessä . Siihen meni tuplanolla... Radan jälkeen tuntui kamalalta, mutta videolta katsottuna se oli vielä hirveämpää! Praylla kaatui pituuden viimeinen palikka sairaan tiukkaan käännökseen, tämä jäi huomaamatta sekä Anjalta että tuomarilta. Vitonen tuli kuitenkin viimeisestä tuuletusrimasta. Ups.

Viimeisellä radalla Deco kääntyi toisen hypyn pakkovalssin niin tiukkaan, että ajautui puomin ohi. Luonnollisesti huomasin sen vasta, kun koira juoksi ohitseni. Pitäisi varmaankin pitää katse koirassa... Ohjasin Decoa huolimattomasti ja seuraavaksi se räpiköi puomilla. Käänsin katseeni pois, sillä luulin sen tippuvan. Mutta ei, Deco oli kääntynytkin ympäri. Otin koiran pois esteeltä ja sain luvan jatkaa suorituksen loppuun. Siitä tulikin hyvä rata. Ei paras, mutta varmasti Top-5:den joukossa. Pysyi hyvin kepeillä ja lopussa todella hieno päällejuoksu! Pray aloitti tahmealla puomilla, mutta liikkui muuten oikeinkin kivan näköisesti. Loppusijoitus 3. ja serti!

Reissu oli raskas, mutta onnistunut! Pojat jaksoivat uskomattoman hyvin paluumatkalla aina Hyvinkäälle asti. Magda käyttäytyi paremmin kuin uskalsin toivoakaan. Kati toi sille kisoihin sheltien metallihäkin lainaksi. Kiitos siitä ja onnittelut serkkutytön lauantain voitosta! Jenni teki myös aika jäätävää suoritusta. Ensimmäiseltä radalta hyl, mutta muuten viisi nollaa! On minun onneni, että Anjalla riittää näitä reissuideoita  .

Anja ja pojat jäähdyttelemässä