Kiertelimme aamulenkillä Noan ja koirien kanssa pitkin lähi- ja vähän kauempiakin metsiä. Ihmeteltävää ja opittavaa oli paljon. Paluumatkalla Tuomelan Kartanon kohdalla oli useita autoja parkissa ja pienen ynnäyksen jälkeen keksin, että paikalla oli pakko olla hirviporukka.

Nopsu oli halukas näkemään mitä hirvelle tehdään ampumisen jälkeen. Varmistin vielä, että hän ymmärtää mitä tapahtuisi eli hirvi avataan, suolet otetaan ulos ja nahka irrotetaan. Koska Noa on lapsistani se, joka on pienestä pitäen käynyt kotiteurastamoissa ja syönyt kesälampaita päädyimme latoon.

Lyhyesti kerrottuna porukka oli kaatanut kaksi hirven vasaa. Molemmat olivat jo suolistettu, joten nähtäväksi jäi vuodan irrottaminen ja sorkkien katkaisu. Pää otettiin irti nahan mukana ja kieli talteen alaleuan kautta. Sisäelimiä näimme pussissa, mutta emme Noan toivomaa sydäntä. Ja kauhistelijoille tiedoksi; Noa oli aidosti kiinnostunut siitä, mitä tapahtui ja mitä ruholle tehtiin, ei tippaakaan peloissaan tai kauhuissaan! Kotiin tuomiseksi oli kaksi sorkkaa sekä kutsu jatkossa ajomieheksi.

Koirat olivat tietenkin mukana, Deco vapaana ja Magda ja Toippa naruissa. Kaikki suhtautuivat maassa oleviin ruhoihin epäluuloisesti. Deco sopeutui tilanteeseen parhaiten, eikä käynyt edes ihmettelemässä ylös nostettuja ruhoja. Toippaa pelotti aluksi ja se reagoi ruhojen liikutteluun haukkumalla. Sisältä löyty kuitenkin metsästäjä. Magdaa jännitti tilanne eniten, mutta se pysytteli rauhallisena taka-alalla. Magdakin rentoutui ja rupesi lopulta maistelemaan sorkkaa.

Koska kännykkä oli kotona, ovat seuraavat kuvat Hämeenkylän Metsästysseuran jäsenten ottamia. Kiitos heille!

Kuvien lähettäminen ON vaikeata!

Tulevat metsästäjät?