Maanantaina kävin korkkaamassa Pasin ja Linan kutsusta Veikkolan hallin. Halli osoittautui asialliseksi tuttavuudeksi ja matkaseuraksi lähtenyt Matti päätyi suunnittelemaan Magdalle ja Gaialle hyppyradan ilman keppejä. Illan teemaksi nousi valssi, jota sitten väänsimmekin enemmän tai vähemmän hymyssä suin.

Decon kanssa suoriuduin alun pakkovalssi - putken kauempi pää - yhdistelmää lukuunottamatta (mölli) radasta lähes näytöstyyliin. Vain muutamassa kohdassa oli pientä hiottavaa täydellisyyteen.

Magdan kanssa oli enemmän haastetta, mutta samalla kuitenkin palkitsevaa. Rimat olivat toista kertaa 55 cm:ssä. Hypyt näyttivät pääsääntöisesti hyviltä ja mikäli ohjaus tuli ajoissa Matula luki sitä kohtuullisesti. Jokunen rima tuli alas, mutta se korjasi arviointivirheet. Magda keskittyy hyvin ja kestää paljon toistoja. Oma pää täytyy pitää kylmänä, sillä workaholic koira on helppo ajaa piippuun. Vaikka Kirppu on jo kisaikäinen, se on koulutuksellisesti edelleen hyvin nuori.

Tiistaina sain Villen ja Onen treeniseuraksi Purinan pakkaseen. Deco sai jäädä kotiin, sillä en viitsinyt bicepsin suhteen testata onneani kylmällä. Treenejä aloitellessa mittari näytti - 15 astetta. Kokeilin Magdan kanssa A-estettä kannusanturat teipattuina. Anturat pysyivät kyllä ehjinä, mutta suojukset kuluivat puhki . Vaikka vauhti A:lla on asiallinen, täytyy tekniikka opettaa uudelleen. Lumien sulamista ja pentu-A:ta odotellessa... 

Treenasimme lyhyempää pyörityspätkää. Ei omiaan minulle tai koiralle, mutta jotenkin selvisimme. Ville sanoi Magdan pujottelutekniikan (verkoilla) olevan niin matala, että se on seuraava paikka, missä se hajottaa anturansa . Loppuveryttelyn aikana ilma tuntu todella kylmältä. Syykin selvisi autoon mennessä, sillä pakkanen oli tippunut 20:een asteeseen!

Magda tuntuu etenevän tällä hetkellä harppauksittain ja sen kanssa tekemisestä tulee hyvä mieli. En tiedä onko yhtenä syynä se, että koiralle ei ole asetettu mitään odotuksia. Koska kaikki opittu on voittoa, puuttuu se ahdistava "mitä kaikkea se ei vielä osaa"  tunne. Typy tuntuu myös ainakin vielä sopivan hyvin käteen. Se on erittäin kevyt koira ohjata.

PURINA-parka on pannassa. Se on urheasti seissyt pian kymmenen vuotta tuulessa ja tuiskussa, mutta nyt sen rakenne on todettu liian heppoiseksi. Rakennusvirasto asetti sen välittömään käyttökieltoon, joka on voimassa toistaiseksi. Sen pituinen se.