Olin menossa Erikan kanssa Lietoon Jaakon koulutukseen Decon ja kelpie Koodin kanssa. Mutta koska Magda oli runtannut Decon, ei minulle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin otttaa M matkaan. Odotukset eivät olleet korkeat, sillä Magda ei osaa tai ei ole edelleenkään mennyt keppejä, puomia ja keinua. Optimistina tutustuin radan kuuteen ensimmäiseen esteeseen.

Matka tyssäsi kuitenkin jo kolmannen esteen saksalaiseen. Esteosaamisen lisäksi Magdalta puuttuvat lähes kaikki ohjaustekniikat.  Väänsimme ensin alkua ja sen jälkeen rengas-putki-rengas yhdistelmää. Jos Deco on ollut herkkä ohjaukseen, niin Magda on super-herkkä kaikkeen liikkeeseen! Toisessa setissä keskityimme yhdellä esteellä saksalaisen ja pakko-valssin opettamiseen ja lopuksi Jaakko väänsi Magdalle ihmisnuolta ja flat-workina sylkkäriä.

Mietimme, mikä olsi järkevin tapa viedä koiraa eteenpäin ja minkä tyyppinen ohjaustapa sopisi neidille (vai neideille ). Kuten Jaakko sanoi, ei ole järkeä lyödä lisää kaasua, jos kone käy jo täysillä. Nyt kokeillaan niin, että kaikki turhat estekäskyt pois, sillä ne saavat Magdan vain lataamaan jonnekin. Koira pidetään hallussa ja samalla se pakotetaan seuraamaan (tarkemmin) ohjausta. Estevarmuutta vahvistetaan lisäämällä "painetta" omalla liikkeellä. Ohjaustekniikat pitää opettaa niin vahvaksi, että Magda kestää liikkumiseni.

Oli ehkä Magdan onni, että Deco oli pois pelistä. Jaakolta sain motivaatiota uuteen alkuun sen kanssa ja olemme jopa onnistuneet treenaamaan agilitya vähän enemmän. Välillä on tehty helpohkoja radanpätkiä ja toisinaan pelkkää tekniikkaa. Kävimme Pirjon kanssa Sporttiksella, missä Magda ja minä saimme kunnon tehotreenin pakko- ja ennakoiviin valsseihin. Kiitos avusta!

Mutkan matkaan aiheuttavat Magdan anturat. Kesällä palaneiden takajalkojen isot päkiät eivät ole vieläkään entisenlaiset, joten Purinan suolahiekka ei ole paras mahdollinen alusta. Lisäksi isommaksi ongelmaksi on muodostunut Magdan tekniikka suorittaa A:ta. Se tulee A:n alas niin matalana, että kannuskynnen anturat ovat leikkautuneet päästä halki.  Mitenkä tämä ratkaistaan, ideoita vastaanotetaan!