Sairausloma jatkuu tämän kuun loppuun. Toipumista tapahtuu, mutta tuskastuttavan hitaasti. Lääkitystä rustattiin sen verran, että toiveissa on yhtenäisemmät yöunet.

Koska olen edelleen kotona, pääsin tänään myös HAU:n kisoihin antamaan pienen työpanokseni. Hyppyradan mittauksen aikana Luomalan Henkka erehtyi kysymään mielipidettäni pituutta ja pussia edeltävästä elämästä. Kerroin rehellisesti, että koska koirani on nopea, en missään nimessä haluaisi suorittaa sitä kohtaa radasta. Jos koiran vauhtia ei saa alas ovat pituus-pussi yhdistelmän hyppy-, laskeutumis- ja pussiinmenokulmat todella epämielyttävät. Henkka ymmärsi pointin ja rataa muutettiin jouhevammaksi. Hyvää tuomarityöskentelyä  

Eilen kävimme Virpin, Renan ja Hannan kanssa kiertämässä vakio talvilenkkiämme. Kulku on jo huomattavasti kevyempää, kun polut ovat tallaantuneet. Nyt tiedämme, että pimeä laskeutuu vasta klo 17.30. Valoisaa kohti mennään!

Tänään lähdimme Hannan kanssa liikkeelle huomattavasti myöhemmin, joten kuljimme pellon reunoja pitkin aina Jupperiin asti. Sieltä päätimme kävellä takaisin Pitkäjärven jäätä pitkin. Alkumatkasta polku oli kuljettavaa, mutta uimarannan jälkeen jouduimme rämpimään jo yli polven menevässä hangessa. Jossain vaiheessa luovutimme ja kuljimme ladun reunaa pitkin. Ohitimme kohdan, josta latu nousee jäältä ja jatkoimme hevosen tekemää uraa kohti Hämeenkylän Kartanoa. Hevosen kääntöpaikalla ehdotin Hannalle, että lähtisimme ylittämään jäätä suoraan kohti rantapöpelikköä. Jos kulkisimme pidemmälle on edessä useita virtakohtia, joista mm. Danan peräpää tippui jään läpi kolme vuotta sitten hiihtoretkellä

Selän yliytys oli todella epämielyttävää, sillä lunta oli puoleen reiteen ja jalanjäljistä nousi välillä vettä. Kun jää vielä rusahti kunnolla, Hanna oli lähes paniikissa. Hanna  tippui hevosella vuosia sitten jäiden läpi. Onneksi onnettomuus sattui lähellä rantaa ja palomiehet saivat hevosen ehjänä jäistä. Ajattelin, että kymmeniä metrejä leveä rantapöpelikkö olisi meille jokatapauksessa turvallisempi vaihtoehto. Kyllä se varmaan olikin, mutta muistin aivan liian myöhään, että vedet olivat korkealla ennen lumen satamista. Paikoitellen tiheä varvikko ja pelloilta tulevat laskuvedet eivät todellakaan olleet edesauttaneet  jäätymistä.

Lunta oli lähes reisiin, jalka meni välillä jään läpi, eikä paluuta ollut. Menin ensimmäisenä yrittäen taivuttaa varpuja ja lahoja oksia jalan alle jakamaan painoa. Pyrimme välttämään aukeita kohtia ja jos ne oli pakko ylittää konttasimme ne. Hiki virtasi ja lasit olivat aivan huurussa. Olin enemmän kuin tyytyväinen kunnollisesta vaatetuksesta, sillä Hannalta olivat kengät kastuneet läpi jo jäätä ylittäessä ja sormikkaista pystyi puristamaan vettä! Suunnistin pitkään kohti Ainontien valoja. Jotenkin kuitenkin (kaatuessa?) menetin vähäisenkin suutavaistoni ja olin yhtä-äkkiä menossa takaisin päin kohti Kehää. Onneksi Hanna huomasi erheen ja käännyimme uudestaan ympäri .

Kun lopulta pääsimme pellon pientareelle olimme kuluttaneet pöpelikön ylitykseen lähes tunnin! Olimme itse aivan poikki ja etenkin Dana oli säälittävässä kunnossa. Se oli väsynyt ja täynnä valtavia lumipaakkuja. Hanna rikkoi isompia niin, että pääsisimme aloittamaan viimeisen urakan. Meillä oli vielä useampi sata metriä tallaamatonta peltoa ylitettävänä! Kun puolen tunnin kuluttua saavuimme vihdoin auratulle pihatielle oli olo aivan vetämätön. Dana parka oli täynnä lunta ja ensimmäistä kertaa ikinä myös Decossa ja Magdassa oli paakkuja. Rusina puolestaan oli hyvin kylmissään, sillä siltä piti ottaa takki pois lumen pakkaantuessa vatsakappaleeseen. Huomenna taidetaan tehdä vain kevyt, palauttavat lenkki...

Deco ja Rusina

Magda

Dana, josta on jo isoimmat paakut poistettu

 

www.zooplus.fi on hauska tuttavuus. Tilasin viime sunnuntaina mm. Eikalle uuden asumuksen. Toimitus tuli kotiovelle jo perjantai aamuna! Tässä talo . Hinta tarjouksessa 69,90 e ja 10% alennus ensitilaajalle. Ehdottomasti hintansa arvoinen!

 

Gerbiileille viriteltiin oma ulkoiluaitaus sen jälkeen, kun Arin kanssa metsästimme niitä yhtenä yönä meidän kohtuullisen suuren sohvan alta. Tulipahan samalla siivottua  .