Magdan yskä on helpottamassa, enkä aamun jälkeen ole kuullut köhimistä. Vaikka tänään päästiin jo hieman pidemmälle lenkille, ovat koiruudet ulkona kuin lentoon lähdössä. Pitänee jatkaa jo aloitettua naksun treenausta.

Arskan (M. Apocalyptica) lonkkalausunto tuli tänään Pipsalle s-postiin. Viralliset tulokset ovat A/A ja 0/0  ! Kylläpä helpotti, sillä viime aikojen tulokset eivät ole olleet erityisen rohkaisevia. Arskahan oli minulla seitsemän kuukauden ikäiseksi asti ja kuuluu niihin pentuihin, joita on liikutettu runsaasti pienestä pitäen. Neljän kuukauden ikäisestä se kiersi Petikon 5 km:n mäkistä lenkkiä useamman kerran viikossa ja rämpi mukana metsäretkillä. Jossain vaiheessa kävi mielessä rasitanko pentua liikaa, mutta terve ei näemmä lenkittämällä hajoa.

Aikaisemmin tutkitut ovat Olli (M. Aerosmith) B/B ja 0/0 sekä Jake (M. Amplifire) C/C ja 0/1 Jaken lonkat ovat tiiviit, mutta lonkkamalja matala. Maljan rakenne tuli minulle ikävänä yllätyksenä. Kakaroita on vielä kuvaamatta, joten 50 e / pää odottaa palauttamistaan... Hopihopi

Juttelin tänään Millan (M. Ayo) omistajan Teijan kanssa. Millan juoksu on juuri loppunut. Seuraavaksi neiti pitäisi viedä virallisiin terveystutkimuksiin (lonkat, kyynärät, silmät), joiden perusteella harkitaan jatkoa. Milla on minulla sijoituksessa ja halusin kuulostella Teijan ajatuksia Millan luonteesta ja muista henkisistä ominaisuuksista. Teija on edelleen erittäin tyytyväinen koiraansa. Hauska, iloinen, energinen, rohkea, mutta omaa aivot. Kuulostaa hyvältä ja tukee sitä käsitystä, jonka koirasta sain sen ollessa meillä hoidossa.

Puhuin tänään myös Kotikosken Elisan kanssa. Parin viikon päästä Magdan kasvattaja Gunnel Boström tulee käymään Suomessa. Mikäli sää ja lumitilanne vain sallivat, tuomaroi hän paimennuskisat Kotikoskilla. Viikonloppuun pitäisi sisältyä myös vapaamuotoisempaa seurustelua Gunnelin "lasten" kesken, joten nyt minullakin on jotain mukavaa tiedossa .

 

Tähän loppuun muutama kuva Arskasta:

5,5 viikkoa

6,5 viikkoa

8 viikkoa

6,5 kuukautta

2 vuotta