Magda täytti toissapäivänä 5 kk. Strategiset mitat ovat, säkä hieman alle 45 cm ja painoa 9 kg. Ei edelleenkään mikään jättiläinen, mutta kyllä tuo maksiksi kasvaa .

Olimme eilen HAUN:n järjestämällä tokokurssilla, mihin Korrit oli kutsuttu kouluttajiksi. Riitan ohjauksessa katsoimme leikkimistä, perusasentoa ja seuraamisen paikkaa. Magda on ollut haastava leikitettävä, ihan erilainen kuin yksikään aikaisempi koirani. Repii suurella intensiteetillä, mutta siinä kaikki. Olen aloittanut kahdella lelulla leikittämisen, että saisin sen kiinnostumaan myös maahan lentävästä lelusta. Riitan mielestä kannattaa jatkaa samalla linjalla. Ennen uuden lelun heittämistä rauhoitetaan tilanne, sillä Magda todella nauttii äänestään...

Sivulletulo ja perusasento olivat hyviä, nyt pitäisi työstää avut pois. Seuraamisessa neuvoksi tehdä pidempää pätkää ja vastapäiväympyrää imuttamalla. Pennuksi oli (turhan) korkeassa vietissä, vaikka oli aamulla syönyt normaalin ruoka-annoksen. Askelsiirtymiä tehdään alkuksi 90 asteen kulmassa vasemmalle, että turha pomppu jäisi pois. Näillä eväillä jatketaan kuukausi ja sen jälkeen saadaan lisäneuvoja. Riitta kehui Magdaa näppärän oloiseksi!

Terhi kävi tänään hakemassa Mäntsälästä kauan odotetut lampaan taljat. On täydellinen arvoitus kuinka kolme kohtuullisessa villassa olevaa valkoista texeliä voi muuntua yhdeksi villassa olevaksi isoksi ruskeaksi, yhdeksi kerityksi pieneksi valkoiseksi ja yhdeksi hyvin pieneksi mustaksi ja lyhytkarvaiseksi taljaksi!  Jouni ja Terhi toivat taljat illalla näytille ja nyt ne ovat meillä saunassa odottamassa jatkosuunnitelmaa. Kiersimme lopuksi lampilenkin ja Magda oli onnellinen saadessaan Dharmasta ja erityisesti serkkutyttö Fläktistä juoksuseuraa.

Inan ottamia kuvia Magdasta 18.12.2008

 Oikea korva on enimmäkseen pystyssä