Ikävän harmaana aamuna agility tuntui erinomaiselta vaihtoehdolta. Magdan treenit ovat olleet käytännössä jäissä Purinan huoltotöiden ja Janitalla käynnin jälkeen. Magdan silmän käyttöön ja flänkkäämiseen tulee puuttua paljon tiukemmin. Jos ohjauskuvioiden idea ei muuten aukene, niin opettamiseen otetaan ohjureiksi vaikka kymmenen siivekettä. Hyviäkin puolia onneksi löytyi. Magda on nopea, kiihkeä ja joustava "vieteri" ja jo nyt estehakuinen. Kun palikat joku päivä saadaan kasaan niin...  Edessä on kuitenkin ihan kohtuullinen työupeama .

Tänään väänsin Magdan kanssa leikkausta namikupilla ja naksulla sekä lepoasentoa, toistojen välissä. Ilman vauhtia käännökset paranivat muutamasta kerrasta, mutta vauhdin kanssa varsinkin oikea puoli oli haastava. Toivottu tulos syntyi kolmella lyhyemmällä treenipätkllä, joten lopetin siihen.

Decolla vahvistin kepeillä pysymistä, putken pimeää päätä ja tiukkoja kääntöjä muurilla. Täytyy sanoa, että koira tuntui tauon jälkeen edelleen todella hyvältä . Viretaso oli korkea ja tekemisen meininki hurja. Vaikka päävastuu treeneistä on tällä hetkellä Teemulla, on pohjatyö tehty osaavien ihmisten ohjauksessa. Kiitos heille siitä!

Kädelle kuuluu vähemmän hyvää. Kuuden päivän työputki, joista viimeiset päivät menivät pelkällä pahalla sisulla, kostautuvat nyt. Fyysisen ja henkisen väsymyksen nukkumiseen tarvittiin viikko, mutta värttinähermon toipumiseen menee jo pitempi aika. Kuntoutusohjeet seuraavalle kahdelle viikolle ovat 10 x pieni polvien koukistus sekä vasemman jalkaterän pumppausliike 90 asteen kulmaan, kun jalka on on vaakatasossa ja oikea jalka maassa. Koska jo ristikkäisen jalan nilkan taivutus tuntuu oikean käden käsivarresta peukaloon ja etusormeen, saa vasemmalla jalalla kokeilla vastaavaa liikettä erittäin varoen .

Kivoja nämä hermovammat! Oma nuppi on taas vaihteeksi kohtuullisen lujilla .