Pääsin eilen Ankin kanssa Kotikoskille paimentamaan. Säänhaltijat suosivat meitä sateettomalla hetkellä olkoonkin, että pelto oli kohtuullisen mutaisessa kunnossa. Yritin jälleen parhaani mukaan sisäistää muilta paimennuksen saloja. Edessä on pitkä ja mutainen tie  .

Magda pääsi laitumelle aluksi Pimu-tädin kanssa. Se näytti ensisijaisesti keskittyvän Pimun paimentamiseen, mutta vilkuili välillä lampaita. Häntä pysyi koko ajan alhaalla. Toisella kertaa lähdin itse liikuttamaan laumaa. En valitettavasti nähnyt syttymistä, mutta vajaassa kahdessa minuutissa Magda kiersi ohitseni kohti lampaiden päitä. Se liikkui lauman ympärillä häntä alhaalla, matalana ja piti katseensa kuin naulittuna eläimissä. Välillä se painautui maahan, eikä kertaakaan ajatellutkaan jahtaavansa lampaita .

Lampaiden hölmistyneitä ilmeitä oli hauska seurata. Ne näyttivät todella miettivän, että onko tuo pentu tosissaan. Sen verran vakuuttava se kuitenkin oli, että onnistui liikuttamaan yhdeksän lampaan laumaa! Minun tehtäväkseni jäi vahtia, ettei kukaan mene Magdan päälle. Kari oli varmistamassa selustaa Mirk-sedän kanssa, sillä lähellä oli toinen ryhmä aitauksessa. Magdakin on pätevä!

Decolla otin yhden passin. Edellisestä kerrasta oli kulunutkin jo hyvä tovi. Maahanmeno ja/tai siinä pysyminen olivat hakusessa. Liike itsessään oli kyllä ripeämpi kuin aikaisemmin, mutta mutta... Kuljetus sujui asiallisesti ja onnistuimme tekemään jopa pienen pätkän poispäin ajoa. Pitkiä hakuja ei kokeiltu, mutta flänkille lähti ihan asiallisesti. Vasen kaari jäi välillä takaa vähän niukaksi. Nosto oli ok, kun nousi luvatta. Käskyllä liikkeelle lähtö oli turhan rivakkaa. Kokonaisuutena ei kuitenkaan paha, sillä koko homma hoidettiin kirjaimellisesti vasemmalla kädellä  .

 

Muscida's L-podengot ovat tänään 8 vee! Aika kuluu aivan uskomattoman nopeasti. Onnea Kidi (Lucky) sekä Lerppu (Lusty)  ja Riesu (Laddie), missä ikinä olettekin!

Etualalla Riesu, takana Kidi ja pyllyn päällä Lerppu

Käsi ei ole toipunut toivotulla tavalla ja sairausloma on jatkunut. Kävin tänään käsikirurgilla, sillä yleislääkäri pelotteli rikkinäisellä jänteellä. Hyvä uutinen on, että sekä jänteet että nivelsiteet ovat ehjät. Käsi toipuu kyllä ennalleen, mutta ei vielä vapuksi, eikä valttämättä juhannukseksikaan  .

Vika on värttihermossa. Kaatuessa vasen käsi on liusunut jonkin verran, mutta oikea iskeytynyt suoraan maahan, mikä näkyy myös jäljissä. Käsivarteen kyynärpään alapuolelle on tullut lihakseen revähtymä ja mahdollisesti värttinäluun pää murtunut -> konservatiivinen hoito, mitä onkin toteutettu. Kämmeneen myöhemmin ilmaantunut  mustelma on siis käsivarren valumia. Sairauslomaa jatkettiin 14 pvä:än asti ja silloin on kontrollikäynti. Sillä käynnillä tiedetään enemmän paranemisen ennusteesta. Nyt pitäisi syödä ristiin Pancodia ja Buranaa ja pyrkiä vahvistamaan kättä. Sairausloman jälkeen voi palata kevyeen työhön, kuinka ikinä se sitten vanhainkodissa toteutetaankaan...