Magda on osottautunut varsin päteväksi tassuterapeutiksi. On aivan uskomatonta, kuinka paljon se tuo piristystä arkeen vain olemalla läsnä ja kiertelemällä ympäriinsä. Decoon verrattuna sitä joutuu pitämään hieman enemmän silmällä, sillä se on esim. ruokailutilanteissa huomattavasti hävyttömämpi. Toisaalta Kirpun elekieli on niin selkeä, että koiria tuntematonkin henkilö ymmärtää sen lähestyvän nöyrällä asenteella. Pienikokoisena ja ketteränä se hyppää vaivatta asukkaiden syliin ja tarvittaessa laitojenkin yli vuoteeseen.

Työvuoron aikana Magdalla on kaksi erityistehtävää. Toisessa se on mukana lääkehoidossa. Vastahakoinen asukas ottaa aina asiallisesti lääkkeensä, sillä hän ei halua, että koira vahingossa nielaisisi ne. Tämän jälkeen jaetaan ruoka, joskus jopa periaatteella joka toinen lusikallinen sinulle, joka toinen minulle.

Koskettavampi osuus on hemi-potilaan henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen. Magda käy lepäämässä toispuoleisesti halvaantuneen, puhekykynsä menettäneen ja kivuliaan asukkaan kainalossa. Koiran tuoma läheisyys ja lämpö nostattavat muistoja omista koirista ja näihin hetkiin sisältyykin sekä kyyneleitä että hymyä. Tuntuu hienolta katsoa pientä mustaa otusta, joka oikeasti painautuu kainaloon ja kohottaa välillä katseensa kohti asukkaan kasvoja, kuin hakeakseen vielä syvempää kontaktia.

On meillä mahtavia otuksia  - ainakin joskus