Decon agility on vaihteeksi alamäessä tai vauhti ylämäessä ja hallinta kateissa. Ihan miten vaan, mutta seuraus on se, että yhteinen sävel on taas hukassa. Kun Deco käy kuumana ja ohjaus viipeellä, tuloksena on enemmän tai vähemmän hallitsematon kaaos. No, ainakin koira on oppinut lukemaan rataa, vaikka samalla kartalla ei vielä liikutakaan .

 

HSKH 14.3.2010, tuomarina Rauno Virta (tulokset ja ratapiirrokset HSKH:n sivuilla)

A-kisa    5 vp, sij. 20

Toistaiseksi viimeinen rata, mitä olemme suorittaneet yhdessä. Koiruus kulki kovaa ja lukuunottamatta yhtä valumista ennen A:ta olevalla hypyllä, kääntyi myös hyvin. Todella harmillinen riman pudotus tuli kohdassa, mitä olin etukäteen eniten pelännyt. Keinun jälkeen oli täyskäännös hypylle, josta suoralla linjalla toinen hyppy ja putken suu. Mutta koska olin yllättäen jäljessä toisella hypyllä, Deco näki vasemmalla olevat kepit. Näin ainoaksi vaihtoehdoksi vastaisen käden käytön ja vaihdoin ohjausta riman päällä. Deco kyllä korjasi linjan, mutta rima tuli alas . Rata nähtävissä täällä:

http://www.youtube.com/watch?v=LqicOJUIAPA&feature=channel

B-kisa   Hyl

Toisella agilityradalla koira kulki edelleen kovaa. Alussa kutsu kahden viistossa olevan hypyn takaa. Kolmonen edestä ja neloselle valssi. Deco tuli ohi kolmosen ja jatkoi rataa sujuvasti neloselle. Tällä kertaa ei ohjauksessa ollut moittimista. Seuraava ongelma tuli ensimmäisen putken jälkeisellä hypyllä. Deco oli ensin lähes mahdoton kalastaa hypylle, minkä jälkeen se hyppäsi muurin Kiinaan. Keppien jälkeen sain paketin kasaan. Huolimatta alla olevasta hylystä annoin sen mennä kontaktit turhankin haipakkaa. Meno tuntui kuitenkin mielettömän hyvältä ja kello näyttikin maalissa kovaa aikaa.

C-kisa   Hyl

Tällä radalla en enää saanut rytmistä kiinni. Deco kävi kuumana ja tuntui valuvan kaarteita. Toisaalta se myös tökki parilla esteellä, joista toisesta saldoksi kielto. Videolta katsottuna ohjaus ei kyllä ollut paras mahdollinen, mutta silti. Hyl tuli muurin jälkeisen hypyn leikkauksessa. Leikkaus kyllä käänsi koiran oikeaan suuntaan, mutta hypyn sijaan se poimi kauempana olevan renkaan. Kylläpä irtosi kivasti

 

20.3.2010 KKK tuomarina Seppo Savikko (C-rata ohjaajana Teemu Linna)

A-kisa   Hyl

Heti alkuradasta kutsu renkaan vierestä, johon tiukka jarrutus. Vaan kun ei hiljentänyt. "Joo, joo mä tiedän, että mennään puomille." Kun haltuunotto edelleen kääntää koiraa, se valuu kohti puomin alla olevaa putkea. Sain sen jotenkin ohjattu ensimmäiset neljä hyppyä ja putkeen. Ennen pussia pprrr ja valssi pussin päähän, tarkoituksena kääntää 90 astetta vasemmalle. Deco lukee kauempana olevaa okseria ja sain sen kovalla työllä hypyn kautta puomille. Puomilla en katsonut sitä (vaihteeksi, HYI MUA!) ja sen sijaan, että Deco olisi ollut vasemmalla puolellani se tuli ohi oikealta. Suoritettavana oli hyppy ja seinän vieressä vinossa kepit pienessä avokulmassa niin, että alku oli lähempänä seinää. Käänsin Decon hypylle ja sanoin kepit. Ja mitä tekee koira? Suorittaa hypyn jälkeen keppien oikealla puolella olevan esteen ja pujottelee vastaan! Seuraavien esteiden kaaosta en halua edes muistella. Käänsin koiran aika pian A:lle, tarkoituksena saada edes kuunon kontakti. Läpijuoksuksi sekin meni. Rata loppui meidän kohdalta siihen.

Sanoessani jälkikäteen, että olisi ollut kiva saada rata videolle, niin voisi edes yrittää ymmärtää mitä tapahtui. Siihen Saija vastasi: "Et todellakaan halua nähdä suoritusta. Jotkut radat vain ovat sellaisia, ettei niitä pidä jälkikäteen katsoa!" Myös Teemu tuli kysymään olinko ollut Anjan kanssa juhlimassa? Valitettavasti en ollut, sillä Krapula olisi ollut edes selitys esitykselle .

B-kisa   Hyl

Sain riivittyä itsetunnon rippeet kasaan ja vein Decon tiukassa kontrollissa lähtöalueelle. Pidin sen tiukasti näpeissä ja teimmekin puhdasta rataa aina viimeisille esteille saakka. Olin varautunut, että se hyppää muurin pitkälle ja valuu ulkokulman niin, että pääsen valssaamaan oikealle linjalle loppua ajatellen. Nyt se kääntyikin niin tiukkaan, että jouduin törkkäisemään sen takakiertoon. Valssi jäi niukaksi ja jouduin väistämään seuraavaa estettä. Deco luki suunnan muutoksen ja poimi sivulla olevan A:n. Typerä virhe minulta ja täysin vältettävissä paremmalla ratasuunnitelmalla! Vaikka tämä rata näytti videolta ihan hyvältä, tuntui kuin siitä olisi puuttunut  tekemisen hauskuus. Jonkinlaista taistelua alusta loppuun.

C-kisa / Teemu Linna   Hyl

Olin kysynyt Teemun halukkuutta ohjata Decoa hyppyradalla heti ensimmäisen suorituksen jälkeen. Omalla kohdallani ratkaisevin oli toinen rata. Jos sekin olisi mennyt pieleen, en olisi pystynyt kasaamaan itseäni hyppyradalle. Toisaalta onnistumisella saisin varmuutta ensi viikonlopun Kotkan radoille. Onneksi Teemu otti haasteen vastaan!

Teemu ehti tutustua koiraan noin kymmenen koirakon ajan ja tuntuma haettiin kahdella lämmittelyhypyllä. Hyvin pojat lopulta urakkansa suorittivat! Deco ei ollut erityisen viesraskorea, vaan päinvastoin otti ilon irti kerrankin selkeästä ohjauksesta. Yksi vaaratilanne tuli Decon valuessa selän taakse ja Teemun kompuroidessa koiraan. Eipä tuokaan menoa juuri haitannut, kun ohjaajalla on ilmiömäinen taito hallita kroppansa . Harmittava kielto tuli yllätys, yllätys viimeiseltä putkelta. Teemu otti siitä kyllä syyt niskoilleen, mutta mielestäni se oli koiran idiotismia. Koiruus oli tuntunut hyvältä jaTeemu lupasi jatkossakin kirmata sen kanssa. Pidetään mielessä . Tässä rata Niinun kuvaamana: http://www.youtube.com/watch?v=506zrg66t7s