Kisasimme Decon kanssa pitkästä aikaa Hyvinkään hallissa, tällä kertaa JAU:n järjestämissä kisoissa. Ensimmäinen rata oli Mika Moilasen hyppyrata. Alussa oli periaatteessa linjassa hyppy, hyppy ja rengas, jolta mentiin vasemmalla olevan läpinäkyvän U-putken kauempaan päähän. Ongelmalliseksi alun teki erittäin vino toinen hyppy ja renkaan jälkeen oleva muuri. Putken virheet olivat enimmäkseen kieltoja sekä muutamia hyllyjä. Osa koirista eksyi myös muurillle.

I-Rata

Otin Decon kutsulla renkaalta. Se taipui hyvin kakkosen ja sain linjattua hypyn renkaalta kohti oikeaa putken päätä. Putket ovat joskus aiheuttaneet meille päänsärkyä ja tälläkin kertaa koira ajautui hieman putken suun ohi. Uskoin saaneeni kieltovirheen. Putken jälkeen rata eteni muutaman esteen suunnitellusti. Keppejä edeltävässä jaakotuksessa koira iski liinat kiinni niin, että luulin saaneeni toisen kiellon. Pujottelun aikana leieröin seuraavan hypyn ja otin sen päällejuoksuna. Rima pysyi kyllä hyvin ylhäällä, mutta jälkiviisaana olisin voinut hieman jarruttaa ennen hyppyä. Omat kintut olivat vaarassa .

Viimeisen putken jälkeinen rima tippui ei niin hyvästä ohjauksesta. Koska seuraavan esteen sylkkäri jäi vajaaksi, niin Deco hyppäsi hypyn väärään suuntaan. Maalissa tulos oli kaikesta huolimatta vain 5. Videolta katsottuna olisin kyllä itse antanut kiellon ainakin putkelta ja monta virhepistettä ohjaajan neanderthalimaisesta tavasta liikkua...

Hyvää -  onnistuneet alkuhypyt kutsulla ja onnistunut leieröinti + päällejuoksu. Huonoa - ensimmäinen putki, lopun huono ohjaus ja oma onneton liikkuminen.

Agilityradat olivat Jarmo Jämsän käsialaa. Edellinen kerta Jämsän radoilta on vuodelta 2000, joten jokunen vuosi on välissä vierähtänyt. Radat eivät olleet helpoimmasta päästä ja molemmissa radoissa oli haastavampia kohtia. Deco on yleensä sopeuttanut vauhtinsa kohtuullisen hyvin alustaan sopivaksi, mutta jostain syystä se liukasteli nyt poikkeuksellisen paljon. Deco ei myöskään ollut ainoa koira, jolla oli ongelmia maton kanssa.

II-rata ja yhdenlainen ennätys

Lähdössä kakkos hypylle ihmisnuoli, kääntö ja lähetys kolmoselle. Varmistus siitä, että koiralla on hyvä linja neloselle. Neloselta tiukka haltuunotto, että saa blokattua pommiesteen ennen viitosta. Siitä kauniissa linjassa kuutoselta seiskalle ja lähetys putkeen. Näin sen olisi pitänyt mennä . Mitä sitten oikeasti tapahtui? Kakkosella jonkinlainen ihmisnuoli, koira kolmoselle ja näen, että on laskeutumassa oikeaan suuntaan. Nelosella tiukka haltuunotto ja Deco onkin jaloissa?! Kääntö takaisin neloselle, rima alas, kuten myös viitoselta ja kuutoselta!

Mitä sitten tapahtui? Jälkikäteen kuulin ja näin videolta (uskon edelleen pitäväni katseen koirassa ), että Deco kaatui kolmosen alastulon ja otti sen jälkeen kuuliaisesti linjan haltuunottoon. Siitä kieltovirhe ja rimat putosivat, sillä se ei kertakaikkiaan saanut rytmistä kiinni. Ties vaikka olisi satuttanutkin itsensä. Loppusaldona esteiltä 4, 5 ja 6 yhteensä 20 vp! Kokeilkaapa itse samaa!

Hyvää - epäonnistuneen alun jälkeen rata pysyi kasassa, eikä virheitä tullut enempää. Liikkui hyvin. Puomille hyvä ylösmeno suorasta linjasta huolimatta. Huonoa - katse ei edellenkään pysy koirassa, luulen juoksevani, ruma puomin alasmeno, vaikka osuikin siihen.

III - rata

Alkukuviossa hyppyneliöstä kolme osaa. Ensimmäiseltä hypyltä kuvioon sisään, vasemmalta ulos, kulmasta veto sisään ja kolmannelta ulos. Kuvio alusta katsoen vasemmalla ja rata jatkui kolmannelta hypyltä loivasti vasemmalle. Pommina helposti kolmosen hyppylinjalle tuleva putki oikealla. Decon kanssa kutsu kakkoselta, jolle jaakotus ja vekki kolmoselle. Leikkaus puomilla, josta eteen renkaalle ja hyppy kohti seinää. Renkaalta hukka ehti arpoa mennäänkö vasemmalle putkeen vai oikealle kepeille, ennen kuin löysi hypyn. Seuraavaksi pätkä siistiä rataa. Itse otin viimeisen putken jälkeisen riman alas voimakkaalla haltuunotolla hypyllä. Tehostin vielä varmuuden vuoksi liioiteltua elekieltä äänellä . Loppukuvio siististi.

Hyvää - alun onnistunut ohjaus, hyvin haetut kepit, viimeiset kolme estettä -> ensimmäiseen vällin askel ja pieni kokooma askel, toinen väli in-outina. Huonoa - oman hitauden takia koira joutuu odottamaan mm. puomilla, typerääkin typerämpi rimanpudotus, A:lla ajatustakin nopeampi two on two off.