Lysti: Pari viikkoa sitten sanoin Tiiulle, että Lystissä on joku vialla. Juominen oli lisääntynyt merkittävästi ja sitä kautta tietenkin pissaaminen. Jo joku aika sitten hännän sivusta katosivat karvat kapealta kaistaleelta. Kaikkea ei voinut enää selittää pelkällä ruuan varastamisella. No, mikäköhän mahtaisi olla vialla, kun vatsakin on tynnyrin mallinen. Olisikohan Cushing ?  

Ennen pääsiäistä otetuissa maksa-arvoissa olivat Afos 436 (viitearvo 39 - 220) ja Alat 423 (viitearvo 24 - 136). Myös kolesteroli oli koholla 10,34 (viitearvo 2,4 - 8,8). Rtg-kuvassa maksa oli laajentunut. Yllättäen myös virtassa oli verta ja sauvoja, joten kaupanpäälle löytyi pissiitti.

Tänään Arin vanhemmat käyttivät Lystin Eläinsairaala Sykkeessä Kouvolassa. Cushing-näytteet lähtivät eteenpäin (kiitos Tiiu!) ja Lotta ultrasi Lystin vatsaontelon. Maksa on edelleen laajentunut ja yhdessä kohtaa näkyi tiivistymää. Sappirakossa sappineste oli paksuuntunutta, mikä saattaa johtua kohonneista maksa-arvoista. Vasemman lisämunuaisen kuorikerros oli millin normaalia paksumpi (meniköhän oikein?). Kaikki em. löydökset sopivat Cushingiin. Mikäli lääkitys puree, olisi toivottavaa, että Lysti siirtyisi viettämään eläkepäiviään mammalle ja papalle.

Eikka: Eikka on elintoimintojensa puolesta palautunut ennalleen. Kulkee kyllä useinmiten killissä ja välillä horjahtaa, mutta on muuten ok. Yhtenä yönä pupu tuli alakertaan ja pöllytti Magdan, joka nukkui Eikan (= Remon) pedissä. Heräsin siihen, kun kauhistunut pentu hyppäsi päälleni. Kantaessani pupua telkien taakse se murisi ja vielä aamulla heinää laittaessa löi käsille. Tuon kanin hoitamiseen olen uhrannut aikaa ja rahaa .

Käsi: Kuusi vuoroa kestänyt kevennetty työkokeilu päättyi kuukauden sairauslomaan. Käsi turposi päivän kuluessa peukalon molemmin puolin ja turvotus eteni käsivarteen. Vaikka lääkitys oli maksimissaan kipu valvotti kaksi viimeistä yötä. Lääkärin veikkaus piti paikkansa ja nyt voin vain toivoa, että kuukauden tauko on riittävä.

Vakuutusyhtiö kieltäytyy maksamasta fysioterapeutin käyntejä sillä perusteella, että kättä ei ole kipsattu tai leikattu. Siinä ei lääkärin lausunto hoitojen tarpeellisuudesta paljoa auttanut. Kun tulot ovat vielä Kelan varassa ja yksityisen lääkäriaseman fyssarin käyntejä pitää jatkaa vuoden loppuun, ovat vitsit vähissä. Kuinka itsensä voi teloa tähän kuntoon kompastumalla toko-treeneissä koiran hihnaan? Kaatuminen sattui jo 19.11.09!