Eikan vointi ei ollut tähän aamuun mennessä oleellisesti kohentunut. Se ottaa pieniä paloja herkkuja suun kautta, mutta muuten kieltäytynyy syömästä. Toisaalta se protestoi edelleen 4 x pvä:ssä tapahtuvaa pakkoruokintaa  (2 x kaura-heinämössöä ja 2 x Piltin peruna porkkanaa), pesee itseään ja tarkkailee ympäristöään. Liikkuminen on edelleen epävarmaa.

Aamulla huomasin, että kani oli vino myös päästään oikealle. Sen lisäksi olin huolissani Eikan suun kunnosta, sillä sinne ei katsottu tiistaina. Sain ajan iltapäiväksi Eläinlääkäriasema Arkkiin ell Riitta Nikkolle.

Käynnin syy / Diagnoosi:    Sisäkorvaoireet

Eikkaa on tällä viikolla tutkittu takapään heikkouden vuoksi. Nyt oireet edenneet sisäkorvantulehduksen oireiksi. Lopetetaan kipulääkitys (Metacam) ja aloitetaan tulehduksen varalta antibioottikuuri Baytril sekä ns. aivomadon varalta loishäätölääkitys (Axilur).

Hampaissa pienet piikit alhaalla kieleen päin, mutta syömättömyys ei selity niillä. Piikit leikattiin. Muuten hampaat siistit.

Tärkeää on pakkoruokinta, ettei paino ala laskea. Jos oireet etenee lääkityksestä huolimatta, ota yhteyttä.

Lääkitysohjeet

Baytril inj 100 mg/ml 1 ml per os -> 0,2 ml suuhun aamuin illoin 2 vk ajan. Axilur 250 mg -> 1/10 tbl kerran päivässä 14 - 28 vrk ajan alkueläinloisen (encefalitozoon cuniculi) varalta.

Tämäkin lääkäri kehui pupua kovasti. Näkee kuulemma, että sitä on pidetty kuin koiraa . Eikka oli vain hieman kuivunut ja sille laitettiin 40 ml Ringeriä + B-vitamiinia sc. Lattialla se viipotti vinossa ja kaatui pari kertaa, mutta se ei estänyt reviiviirin merkkausta leualla: "Mun tuoli, mun hoitopöytä". Hassu pieni pupu, johon on investoitu enemmän rahaa, kuin olisi varaa (käynti nyt 69,20 ja pehmokoppa 12,95). Sen on vain pakko tsempata! Onneksi sairauslomalla on mahdollista ruokkia pupua neljästi päivässä..,

Eikan kämppä on sisustettu uudestaan ja yläkerta suljettu. Eikalle on laitettu takaisin pehmustettu koppa, jossa sen on reunojen vuoksi helpompi nukkua. Koska myös wc on liikkumisen helpottamiseksi poistettu, tarvitaan petejä hygieniasyistä kaksi. Edustalle on aidattu pieni alue, joka pitää kopin vierustan rauhoitettuna ja toimii jaloittelualueena, mikäli Eikka haluaa liikkua.