Kiitos Pipsan aktiivisuuden, Arska oli sekä pk- että airisten erikoisnäyttelyssä. Sää oli mitä parhain, lämpöä muutama aste ja etenkin sunnuntaina tihutti vettä. Sen sijaan, että olisin ollut katsomassa Decon agility-kisoja, vietin kaksi päivää koiranäyttelyssä pitkissä kalsareissa ja toppahousuissa .

Nina ja Virpi olivat kunnostaneet Arskan näyttelyyn, sillä tällä kädellä ei todellakaan trimmata. Koiruus tulikin ihan siistiin kuntoon, mutta valitetettavasti mikään trimmi ei pelastanut kohtuullista ylipainoa. Pipsa-parka on kuullut kiloista niin paljon, että ei niistä sen enempää. Saan kaiketi olla vain tyytyväinen, että en nähnyt koiraa kolmea viikkoa aikaisemmin .

Lauantaina airikset teki Jetta Tschokkinen. Avoimeen oli ilmoitettu viisi koiraa. Luokan ainoan ERI:n sai Katherina's Land jotakin ja Arska oli Lucky Luusereiden eli EH:n saaneiden paras. Sijoitus siis toinen luokassaan. Laatuarvostelu on aina makuasia, mutta mutta...

Liikkeet olivat kyllä kaukana vetävistä, sillä viime syksyn peräänajo näkyi koiran askelpituudessa. Arska oli onnettomuuden sattuessa jalkatilassa ja selvisi ilman suurempia vammoja, mutta joutui kipulääkekuurille kropan pahan jumiutumisen vuoksi. Arskalla on jo huomenna aika Laiokselle, joten myöhemmin kesällä kehiin palaa vetreästi liikkuva salskea uros!

VSP oli Millie (Big Lady's Tornado Millie) ja ROP vanhaparta Derek (Swab's Britannic). Onnea voittajille! Deksut rules!

Sunnuntaina erikoisnäyttelyn tuomarina oli englantilainen 81-vuotias lady mrs Mavis Lodge (kennel Mynair) ja harjoitusarvostelijana Paula Rekiranta. Näyttelyyn oli ilmoitettu peräti 74 airedalea! Tapahtuma oli todella lämminhenkinen ja kasvatti entisestään kaipuutani näyttelykelpoisesta koirasta -> jokaisella on omat heikot kohtansa.

Urosten avoimessa luokassa kilpaili 14 koiraa. Tuomari oli jakanut hyvin nihkeästi ERI:ä ja ensimmäinen kommetti Arskasta oli: "Tiedäthän, että koira on liian lihava!" Juu tiedän, mutta valitettavasti koira ei asu meillä ja kyllä, olen sanonut omistajille asiasta ja jopa vähän tuhmastikin. Tuomarin kommentti siihen oli "Hyvä!"

Onneksi Arskalla on aivan super-kaunis pää ja hienot korvat ja se sai kaikesta huolimatta ERI:n. Sijoitus luokassa oli neljäs, joten ei todellakaan paha! Olin avannut Arskan liikkeitä ravauttamalla sitä ennen arvostelua. Se liikkui paremmin kuin lauantaina, mutta sai kuitenkin yllättävänkin tyrmäävän maininnan takaliikkeistään. Profiilia ja esiintymistä sen sijaan kehuttiin. Hyvä Arska!

ROP oli Saredon American Gangster ja VSP Katherina's Land Queenie Victoria.

Muscida's Apocalyptica "Arska"                foto: Virpi Suikkanen

Arska 9.5.2010                                  foto: Virpi Suikkanen

Partaiset miehet ovat joskus syötävän suloisia .         foto: Marika Järvinen