Tiistaina Nina oli tuonut kimppatreeneihin mukanaan oikeinkin hauskan treenipätkän. Radalla joutui oikeasti juoksemaan ja pitämään katseen koirassa. Jos ei saanut riittävästi etumatkaa, olivat omat kintut vaarassa ja toisaalta jos koira jäi hetkeksikin ohjaamatta, se oli auttamatta väärällä esteellä. Ei meille heti puhdasta rataa tullut, mutta varsinkin viimeinen pätkä oli hieno!

Eilen Pirjo ja Fun pistäytyivät teellä ja iltalenkillä. Meidän talvinen metsälenkkimme on pituuteensa nähden hämmästyttävän raskas. Sen verran tuntuu pakaroissa, että luulisi jo kesään mennessä jossain näkyvän .

Anja toi illalla Grimin ja Prayn yökylään. Olin luvannut lenkittää Praysta enimmät puhdit pois ennen viikonlopun paimennuskisoja. Pray aloittikin aktivointinsa jo yöllä loikkimalla sänkyyn ja pois. Magda taas oli aivan otettu yöllisestä leikkikaverista . Kahdesti näin unta, että olin teljennyt Prayn häkkiin, mutta heräsinkin molemmilla kerroilla siihen, että se loikkasi tasajalkaa vatsani päälle .

Aamulla meitä oli oikein revohka lenkillä. Hanna ja Ninä lähtivät mukaan Danan, Rusinan, Acen, Taavin ja Valon kanssa. Kiersimme metsien, peltojen ja omakotitaloalueen kautta Pitkäjärven jäälle. Tällä kertaa ymmärsimme nousta jäältä jo uimarannan kohdalla. Kuljimme osan matkaa tienvartta pitkin ja herätimme ansaittua huomiota ohiajavissa autoilijoissa. Poikkeuksellisesti käytimme myös latupohjaa ja väistimme hiihtäjiä kiltisti hankeen. Saimme haukkujen sijaan kehuja hyvin tottelevista koirista

Lenkin jälkeen tulimme meille kahville. Lysti meinasi aloittaa haukkumisen, mutta totesi kuitenkin viisaimmaksi siirtyä sohvalle. Sisään tuli kuusi bordercollieta, kaksi terrieriä ja basenji. 10 koiraa sisällä, neljästä eri perheestä. Ei paha!

Ryhmä Rämä: Eturivissä vasemmalta Valo, Dana ja Ace, takarivissä Deco, Pray, Grim, Taavi, Rusina ja Magda

Ja menoksi! Toiset käynnistyvät vähän hitaammin kuin toiset

Polulla...

Ladulla...   

Ladun vieressä...   Edessä Deco ja Ace, keskellä Pray ja Valo, takana Grim

Ja Nina ladun vierellä kumossa!