Tällä hetkellä hyviä uutisia. Decon leukkarit ovat laskeneet normaalille tasolle (10) eli laajassa verenkuvassa kaikki arvot viitearvojen sisällä! Virtsan ominaispaino on hieman petrannut (1.020 ), ph 7. Virtsassa liikkuvia, normaalin näköisiä siittiöitä, ei verta eikä soluja.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ultraäänitutkimuksessa ei uutta. Valitettavasti kumpaakaan munuaista ei parhaalla tahdollakaan voinut kuvailla normaalisti rakentuneeksi. Eläinlääkäri Kati Härkönen vahvisti Johannan näkemyksen. Munuaisten kuorikerroksen ja medullan välinen ero edelleen olematon ja ympärillä vaikuttaisi olevan paljon sidekudosta. Rakenne oli tiivis ja esim. raja munuaisen ja maksan välillä vaikeasti hahmotettavissa. Edellisellä kerralla löytynyttä  putkimaista rakennetta ei näkynyt.

 

Decolta otetettiin ohutneulanäyte molemmista munuaisista. Niiden lisäksi laboratorioon lähtevät kaksi sivelynäytettä verestä. Johanna ei ollut järin innostunut diffin "koostumuksesta", eikä halunnut ottaa siihen erikoisemmin kantaa. Ei kiva. Samalla otettiin verta Hannes Lohen geenitutkimuksia varten. Annelle tuhannet kiitokset järjestelyistä!

 

Hienoa on, että tulehdusarvot ovat normaalit. Noin jyrkkä lasku oli kuitenkin hämmästyttävä. Edellinen antibioottikuuri loppui lauantai-iltana ja maanantaiaamuna leukkarit olivat korkeat (38,2). Decolla jatkettiin samaa antibioottia samalla annoksella ja nyt arvot olivat kunnossa. Edellisen kuurin aikana oireet helpottivat aluksi, mutta palasivat takaisin. Saas nähdä.

 

Huomenna tähän aikaan saatamme olla viisaampia. Mikäli ohutneulanäytteestä (+ sivelynäytteestä) löytyy jotakin, saadaan toivottavasti diagnoosi. Vaikka se olisi huono, tietäisimme ainakin missä mennään. Jos mitään ei löydy, jatkuu epätietoisuus. Siinä vaiheessa joutuu pohtimaan mitä tutkitaan, miten ja missä? Mikä aiheuttanut, mitä ja miksi? Mitä seuraavaksi, uusiiko, milloin? Voi itku, sanon minä.

 

Pääasia on kuitenkin se, että Deco voi paremmin. Viime yönä se nukkui ensimmäistä kertaa varmaan kolmeen viikkoon läpi yön. Juominen on vähentynyt ja sen myötä pissaaminen. Mieliala on kohentunut. Onko kyseessä sitten pysyvämpi toipuminen vai tyyntä myrskyn edellä jää nähtäväksi.

 

ps. Tällä hetkellä Deco on todella sporttinen. Mahakarvat on jo aikaisemmin ajettu ja tänään bikinirajaa on nostettu entisestään.