Välipäivien aikana ei kunnon treenejä. Ruutua olen yrittänyt tehdä kertaalleen lähes päivittäin. Siemen on kylvetty, mutta verso kovin hento. Useinmiten hahmottaa ruudun (useamman metrin päästä), mutta sisäänmeno on vähän niin ja näin. Louskuttaa kyllä mallikkaasti koko ajan. Ollaan nyt siinä tilanteessa, missä lähes viisi vuotta sitten annoin periksi.

Tänään Virpin kanssa kartanolla. Remolla ekassa pätkässä hieman seuraamista ja askelsiirtymiä. Seuraaminen ihan jees ja täyskäännös vasemmalle (koira koko ajan "sisäpuolella") palutumassa mallikkaaksi. Peruuttaessa ehtii pakittaa välillä liikaa, mutta palaa korrektiin perusasentoon. Askelsiirroissa vasemmalle (oma rintamasuunta koko ajan "poikittain") jää aavistuksen jalan taakse. Peruasenossa välillä haparointia. Tavoittena on, että vähintäänkin pää pysyisi polven kohdalla ja hakisi nopeasti perusasennon. Onnistumisia jo nyt.

Tällä kertaa bongasi ruudun kauempaa. Lähetyksen jälkeen kaarsi kuitenkin vasemmalle kuittaamaan maassa olleen palikan. Ruutuun sisään reunasta. Palkaksi revitin ruudussa kunnolla ja uusi lähetys. Nyt suoraan. Jatkossa parannan palkkaa entisestään, mikä toivottavasti lisää tarkkuutta ruudun hahmottamiseen. -Pitkä ja kivinen tie-

Toisessa pätkässä kaukokäskyt. Virpi piti vielä liinaa kädessään. Remoksi kaikki siirtymiset erittäin mallikkaita, jopa niin, että maasta seisomiseen ei liikauttanut kuin yhtäi tassua. Vahvistetaan liikemuistia vielä muutama kerta varmistus päällä. Läheltä asennonvaihdot aina paikallaan.

Pitkästä aikaa luoksetulo. Muistuivat vanhat hyvät ajat mieleen, kun suorassa luoksetulossa Remon pää jysähti suoraan häpyluuhun. Silmissä mustuminen ei sitten todellakaan ole mikään vitsi. Toisella kertaa pysäytykset. Seisominen lähes välittömästi ja maahan tippui suoraan. Tässä vaiheessa muistin jo, että olin aloittanut opettamisen suoraan sivulle. "Seuraa" käskystä Remo nousi ylös, kääntyi ympäri ja aloitti peruuttamisen kohti. Viisas airis sovelsi kaiken aikasemmin oppimansa ja peruutti istumaan mallikkaasti eteen. Siitä se haki kauniisti katsekontaktia pylly varpaillani. Ei noille voi kuin nauraa!

Muutama kertaus maasta sivulle tuloon pidemmällä etäisyydellä. Nyt tulee jo muutaman askeleen etuperin ennen kuin hakee käännöstä. Täytyy harkita jatkoa.