30.6 ILTA: Deco on ollut erittäin pirteä ja hyväkuntoinen jo jonkin aikaa, joten kahden lyhyen treenin perusteella päätin pitää sen kanssa hauskaa Hau-Openissa. Koska Decolla on yksi virallinen startti allaan, osallistuimme kilpailun ulkopuolelta mölli-luokkaan.

Taneli Hakasalon radan profiili sopi loistavasti Decolle. Ja millainen rata siitä tulikaan. JOS ei lasketa sitä, että koira ennakoi lähtöä (kutsu kolmen suoran hypyn takaa) ja varsinkin puomille tuli puhdas juoksukontakti (näin, että lähtee ponnistamaan, annoin poistumisluvan), NIIN rata oli lähes täydellinen. Koira kulki miljoonaa, kääntyi lyhyeen, irtosi tarvittaessa ja mikä tärkeintä, hyppäsi puhtaasti. Muutamaa tiukkaa käännöstä Deco tehosti murinallaan. Luokan voittanut bc meni aikaan 28,05 ja nopein aika oli 27,40. Decolle kello pysähtyi aikaan 22,75! Kaikkien vastoinkäymisten jälkeen tuntui kuin olisimme voittaneet maailmanmestaruuden!

Kävelimme jäähdyttelylenkin Pirjolla. Sen jälkeen ajoin vielä Pitkäjärvelle uittamaan Decoa minimoidakseni lannerangan mahdollisen jumiutumisen. Kotona olimme puolenyön jälkeen.

1.7 AAMU: Kellon soidessa Deco kömpi tapansa mukaan viereeni ja köllöttelimme hetken yhdessä ennen pakollista nousua. Voisiko päivä paremmin alkaa? Aamupäivällä laitoin Pirjolle viestin, missä kerroin yöuinnista olleen hyötyä. Koiruus liikkui puhtaasti!

1.7. klo. 17.15 Kotiin tullessani koirat tulivat pihalle vastaan. Deco käveli pää ja häntä alhaalla silmissään lasittunut katse. Koira oli todella kipeä! Oli kuulemma ollut vaisu päivän, muuten eivät olleet huomanneet mitään erikoista. Kuumemittarin näyttäessä 40,7 astetta tuli itku.

Joskille jätttikiitokset siitä, että sai lopulta järjestettyä Decon Kannelmäkeen verikokeisiin ja tiputukseen. Tarkoituksena oli antaa ensiapu ja aloittaa tarvittaessa ab-kuuri. Leukkarit olivat ~30 ja ikenet vaaleat. Tiputuksen aikana Deco oksensi muutamaan kertaan, joten jatkoimme puhelinlähetteellä matkaa Eläinsairaalaan.

1.7. klo 23.50 Koira kyytiin ja apteekin (& mäkkärin) kautta kotiin.

Yhteenveto: " Eläinsairaalassa Deco oli hyvin vaisu ja ruumiinlämpö yli 40 astetta. Decolta tutkittiin verinäytteestä puna- ja valkosolujen määrä, maksa -ja munuaisarvot sekä hyytymistekijät. Valkosolujen määrä oli normaalia korkeampi, mutta muuten tutkituissa arvoissa ei ollut suuria poikkeamia viiterajoista. Lisäksi tehtiin verisively verisolumorfologiatutkimusta varten sekä otettiin veriviljely, nämä tutkitaan arkiaikaan. Lisäksi tunnusteltiin eturauhanen. Eturauhasen vasen puoli hieman oikeaa suurempi, mutta muuten normaali. Anaalirauhaset tyhjennettiin. Eläinsairaalassa Deco sai nesteytystä suonensisäisesti. Lisäksi Deco sai vielä mahansuojalääkettä ja oksennuksenestolääkettä ihonalaisena sekä tulehduskipulääkettä suonensisäisesti." ELL Gisle Sjöberg

Mitä sitten tutkittiin: Verikaasut, K, Na, Cl, Ca ion, Hb ja metaboliitit (Glukoosi, Laktaatti). Afos 324 (33-215), Alat, Alb 29 (30-41), Krea, Urea, Hkr 38 (38-57), Leuk 28,7 (5,4-17,4).

Proteiinit eivät olleet mitattavissa refraktometrilla, koska plasma hyytyi hematokriittiputkeen yhtenäiseksi "klimpiksi". Autoagglutinaatiotestissä paljon raharullia, mutta ei autoagglutinaatiota. Sitraattiputkessa tehtiin hyytymistekijät: APTT 89 s. PT 14 s (-> AIHA poissuljettu) 

Deco saa tällä hetkellä hevoskuurina kahden antibiootin yhdistelmää. Kefalex 750 mg ½ x 2 laajakirjoisena antibioottina ja Trikozol 400 mg 1 x 2 anaerobisiin bakteereihin. Kuureja jatketaan toistaiseksi. Rimadylia annetaan muutaman päivän ajan kuumeeseen ja kipuun.

Vastaanotolla koira makasi enimmäkseen silmät kiinni kyljellään, silloin kun mitään ei tapahtunut. Todella surullista. Kipulääkkeen jälkeen sen silmiin tuli enemmän ilmettä ja kotiin päästyään se söi hieman.

Lopputulos on se, että mitään ratkaisevaa ei edelleenkään löytynyt. Hyvät vaihtoehdot ovat (kapseloitunut?) märkäpesäke jossain, joka ajoittain nostaa päätään (Trkozol-kuuri) tai positiivinen Anaplasmoosi tulos. Huonot vaihtoehdot ovat edelleen paikallistamaton kasvain/syöpä tai joku mystinen autoimmuunisaraus. Alustavat suunnitelmat on tehty, mutta konsultoin jatkohoidoista huomenna Decon "vastuulääkäriä" Maria Louhelaista.