Tutkimukset: Deco on viettänyt torstain Eläinsaaralassa. Yleis- ja neurologisissa tutkimuksissa ei havaittu mitään normaalista poikkeavaa. Laajoissa verikokeissa ainoastaan Afos 325 (viitearvo 33-215) oli lievästi koholla. Muut arvot olivat viitearvojen sisällä, joskin Albumiini, K ja Na olivat aivan alarajoilla. Sappihappoarvo oli normaali.

Verenkuvassa viitearvojen alarajoille jäivät MCV 67,5 fl (67-80) ja MCH 23,6 pg (24-29). MCHC oli 350 g/l (345-367). Huomautuksina voimakas raharulla(?) ja trombosyytit kasoissa.

Vatsaontelon ultraäänitutkimuksen suoritti diagnostisen kuvantamisen diplomaatti Dagmar Nitzl. Tutkimuksessa ei havaittu poikkeavaa vatsaontelon elimissä. Munuaisten kuorikerros oli normaalia runsaskaikuisempi, mutta menee  vielä normaalin rajoihin. Toimenpiteen yhteydessä punktoimalla otetussa virtsanäytteessä ei erityistä.

Lopputulos: Elimellistä syytä oireille ei näillä tutkimuksilla löytynyt. Mistä tahansa syystä aiheutuva pitkittynyt juominen (esim. sairastettu ja parantunut virtsatieinfektio) voi saada aikaan munuaisen väkevöitymiskyvyn heikentymisen (nk. medullary wash-out). Koira ei enää pysty väkevöittämään virtsaa ja tästä johtuen alkaa noidankehä ja runsas juominen jatkuu. Tämän varalta seuraavat kaksi viikkoa Deco juo Nutrisal-vettä (suoloja) ja ruokavalioon lisätään proteiineja. Tarkka juomisen määrä olisi hyvä mitata. Kahden viikon kuluttua otetaan yhteys hoitavaan ell Maria Louhelaiseen ja koiran voinnin perusteella päätetään jatkohoitosuunnitelmista.

Joissain tapauksissa oireet voivat johtua myös psyykkisistä syistä esim. juoksuaikaiset nartut tai muu stressi. Deco on kuitenkin sen verran tervepäinen koira, että on hyvin vaikea uskoa em. syihin. Nämä tuskin riittävät selittäämään tulehdusarvojen nousun.

Nyt: Decon Baytril-kuuri loppuu tänä iltana. Aamuherättämiset ja sisälle pissaamiset olivat poissa eiliseen asti. Eilen päivällä Deco laski alleen seisovassa asennossa sisälle (etuovi auki) ja pian tämän jälkeen teki pitkät pissat takapihalle. Lentokentällä oli kuitenkin vastassa erittäin iloinen ja onnellinen koira.

Aamulla koiruus herätti puoli viisi, pissahätä oli kova. Tänä aamuna aloitettiin Nutrisal-veden anto, proteiinit lisättiin eilen. Remo vietiin mammalle ja papalle yökylään, että saadaan mitattua Decolle tarkempi juomamäärä (nyt 11 h 1,5 l). Lysti saa olla kotona, sillä sen pävittäinen  juomamäärä on hyvin pieni.

ps. Sanoivat juuri Portugali - Turkki jalkapallo-ottelussa, että esikuva Decon hyvien otteiden vielä jatkuessa voidaan epäillä, josko Deco olisi sittenkin vielä pelikuntoinen...