Pistäydyttiin Virpin kanssa Ojangossa airisten treeneissä. Paikalla oli muutama, mutta sitäkin innokkaampi koirakko. Kivan oloisia ja lupaavan tuntuisia koiria. Ohjaajille hirmuisesti tsemppiä ja riittävät tavoitteet, joita kohti työskentelette!

Otin Remolle 6 min paikalla makuun treenikentän sivussa, itse oli näkymättömissä. Hyvin pysyi. Viereisellä kentällä luoksetulo.  Ensimmäisessä pysäytyksessä seisominen venyi pitkäksi. Palautin alkuun ja uusi kutsu - pysäytys. Nyt seisahtui hyvin, palkka.

Seuraamista ja askelsiirtymiä vapaana. Kutakuinkin samanlainen suoritus kuin kytkettynä. Normaalioloissa teen seuraamiset aina hihnassa. Aikojen alussa joku viisas neuvoi, ettei sellaista liikettä kuin 'vapaana seuraaminen' ole treeneissä. Koiralle ei anneta mahdollisuutta tehdä väärin.

Treenien jälkeen Maria otti Jackien kentälle. Heillä on ollut viime aikoina seuraaminen ajoittain hakusessa. Annoimme muutamia vinkkejä, miten itse jatkaisimme. Toivottavasti niistä on hyötyä!

2,5 minuutin kimppapaikallamakuu: Jackie, Remo ja Rena, no problems. Tunnarissa ensimmäinen suoritus ok, jos pureskelua ei lasketa. Toisella kerralla eri kapula. Ei noustanut suoraan, sillä etsi edellistä. Lähes kaikki kapulat pyörivät jaloissa, mutta yhtään ei ottanut suuhunsa. Viisas airis laajensi hakukaartaan eteenpäin. Yritin kutsua pois, mutta Remo palasi itse takaisin kapuloille. Uusi yritys ja oikea kapula löytyi.

Ruutu tehtiin kentän takalaitaan ja palkka valmiina. Tällä kertaa hahmotti sen reilun kymmenen metrin päästä. Irtosi kutakuinkin suoraan. Toisella kertaa suoritti vauhdikkaammin.